ExprezidentTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Exprezident Kiska pôjde pred súd, prokurátor podal obžalobu za daňovú kauzu

TASR13.04.2022., 08:23h
Prokuratúra podala obžalobu v daňovej kauze Andreja Kisku.
Lajkuj Brainee.sk na

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Prešov podal v utorok (12. 4.) obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku.

Prokuratúra o tom informovala na sociálnej sieti.

Daňová kauza

„Prokurátor KP Prešov podal dňa 12. apríla 2022 na Okresný súd v Poprade obžalobu na obvineného E. K. za pokračovací zločin daňového podvodu a na obvineného A. K. za pokračovací zločin daňového podvodu," priblížila prokuratúra.

Týka sa neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou KTAG za jún 2013, november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške 155.184,40 eura.

Kiska Exprezident TASR/Jakub Kotian

​Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Trestný čin exprezident dlhodobo odmieta a videl za ním pomstu expremiéra a predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica.

Kiska tiež argumentoval tým, že obvinenie voči nemu vzniesol až tretí vyšetrovateľ potom, ako dvaja nevideli spáchanie trestného činu. Fico v minulosti reagoval, že platí prezumpcia neviny a rozhodnúť majú súdy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 08:07