TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Exminister Kaliňák ide do väzby

HN23.04.2022., 17:04h
Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie nie je právoplatné.
Lajkuj Brainee.sk na

Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie nie je právoplatné, nakoľko exminister podal sťažnosť o ktorej bude Najvyšší súd. Prokurátor pre Kaliňáka žiadala kolúznu väzbu pre obavy, že by na slobode ovplyvňoval a maril vyšetrovanie.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na vzatie exministra vnútra Roberta Kaliňáka do väzby.

​Exministra vnútra Róberta Kaliňáka vyšetrovateľ NAKA obvinil spolu s predsedom Smeru Robertom Ficom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

​​Advokát Marek Para je obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Tretí obvinený M. C. čelí obvineniu zo zločinu prijímania úplatku.

Podľa Denníka N ide o príslušníka Slovenskej informačnej služby. Spravodajská služba na otázky zatiaľ nereagovala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:07