PolitikTASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Blahov koniec na Facebooku? Fotky už poslanec nepridá, fanúšikov pozýva na ruské siete

Lukáš Kovalčík02.05.2022., 10:00h
Facebook mu najnovšie zakázal pridávať fotky.
Lajkuj Brainee.sk na

Poslanec Ľuboš Blaha ( Smer-SD )a sociálna sieť Facebook majú spolu dlhú a pre politika dôležitú históriu. Hviezda kontroverzného poslanca totiž dlhú dobu rástla práve vďaka tejto americkej spoločnosti, kde do reklamy na svoje príspevky vráža obrovské peniaze.

Aktuálne to však vyzerá tak, že si spoločnosť vo svetle vojny na Ukrajine čoraz viac dáva pozor na konšpiračný proruský obsah, čo sa opäť vypomstilo aj Blahovi. Facebook mu totiž zakázal pridávať fotografie. Ako prvý o tom informoval web Živé.sk.

Nemôže pridávať fotky

„Neuveríte, ale zamestnanci americkej korporácie, ktorá vlastní túto sociálnu sieť, mi oznámili, že to mám zakázané z bezpečnostných dôvodov,“ informoval nedávno smerák na sociálnej sieti.

Podľa jeho slov, za to môže fotka z pracovnej cesty, na ktorej je okrem neho aj jeho stranícky kolega Ladislav Kamenický „No chápete - fotka dvoch podpredsedov Smeru je bezpečnostnou hrozbou pre Slovensko. Perfektné.“

„Nič nové - minule ma americká korporácia zablokovala za fotku z Prahy s rodinkou. Keď sa odfotíte so svojimi deťmi, vraj propagujete násilie - akože, chápem, že liberáli z USA nenávidia tradičnú rodinu, ale že až tak. Pýtali sme sa ich, čo zlé som spáchal - bez odozvy. Proste si potrebujú nájsť akúkoľvek zámienku, aby sa zbavili Blahu,“ zakonšpiroval si, ako to u neho býva zvykom Blaha.

Pravý dôvod banu však môže byť diametrálne odlišný, pretože kontroverzný poslanec na sieti pravidelne uverejňuje obsah, ktorý spoločnosť vyhodnotila ako opakované porušovanie pravidiel siete.

Vždy nasledoval ban. Jedno z videí mu odstránili v novembri minulého roka, dôvodom bolo šírenie neprávd o vakcínach. Vo februári dostal kontroverzný poslanec ďalšie upozornenie, pre ktoré sa nemohol 24 hodín prihlásiť do profilu. Tretie upozornenie dostal v apríli, keď zo sociálnej siete zmizol na 72 hodín.

Trest vtedy dostal za svoj post k úmrtiu bývalej ministerke zahraničných vecí USA Albrightovej. „Chcem veriť tomu, že kým Albrightová poslednýkrát vydýchla, počula krik všetkých tých stoviek detí, ktoré zomierali kvôli bombám NATO. Kvôli nej! Kvôli Američanom!,“ napísal vtedy na Facebook Blaha.

Profil mu môžu zrušiť nadobro 

Ľuboš Blaha má na Facebooku aktuálne 174-tisíc sledovateľov, no keďže politik si s rešpektovaním pravidiel sociálnej siete ťažkú hlavu nerobí, v hre je určite aj 30 dňový ban či dokonca aj vymazanie jeho profilu.

Ak by spoločnosť naozaj urobila tento krok, poslanec by sa stal prvým slovenským politikom, ktorý by dostal takto závažný trest.

HNtelevízia

​Smerák však podľa všetkého ráta aj s touto možnosťou, nedávno totiž začal svojich verných fanúšikov pozývať na ruské sociálne siete VKontakte a Telegram.

„Musíme byť pripravení, že nás zrušia. Hovoríme pravdu o Amerike, a to sa im nepáči. Moje fotky a videá teda zatiaľ budem uverejňovať na inej sociálnej sieti (VKontake pozn. red). Moje texty nájdete aj na Telegrame. Viete, kde ma nájdete, keď ma zlikvidujú. Prosím, pripravme sa na to," napísal Blaha nedávno na Facebook a k pozvánke doplnil aj linky na svoj profil na ruských sociálnych sieťach.

Úspešnosť jeho profilov na týchto sieťach sa s jeho facebookovou stránkou zatiaľ absolútne nedá porovnať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:44