TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Prezidentku nemám rád, Blaha je uchýl. Matovič opäť zúril na Facebooku

šev03.05.2022., 11:30h
Minister financií si nenechal ujsť príležitosť na napísanie nového statusu na svojom profile. Pustil sa do Zuzany Čaputovej, ale aj do Ľuboša Blahu.
Lajkuj Brainee.sk na

„Pani prezidentku nemám rád,“ začal svoj status Igor Matovič, ktorým reagoval na míting organizovaný stranou Smer-SD v Nitre. Počas neho padli na osobu Zuzany Čaputovej viaceré hanlivé vyjadrenia. Podľa ministra financií je to podlosť najhrubšieho zrna. Aj napriek tomu, že nemá rád „faloš a strojenosť“ prezidentky, tak toto konanie odsudzuje.

Status Igor Matovič Facebook/Igor Matovic

​Ľuboša Blahu, ktorý mal vyzývať ľudí, aby nadávali Zuzane Čaputovej do „amerických k*riev“, označil Matovič za úchyláka.

​K udalostiam sa vyjadrila aj samotná prezidentka. V statuse na svojej sociálnej sieti sa poďakovala za množstvo podpory, ktorú jej ľudia vyjadrili. „Nielen pre mňa, ale ešte viac pre budúcnosť Slovenska je dôležité, že vám to nie je jedno,“ napísala. Slušnosť je podľa nej síce tichšia a miernejšia, ale vôbec nie slabšia.

Situáciu okomentovala aj europoslankyňa Monika Beňová. Na svojom facebookovom profile najprv uverejnila video, v ktorom sa za konanie svojich straníckych kolegov ospravedlnila. Avšak dodala, že im sa taktiež nikdy nikto neospravedlnil a tiež na ňu pokrikovali. „Nerobím z toho drámu, politika má žiaľ aj takúto tvár na mítingoch,“ napísala.

Dnes uverejnila príspevok, v ktorom sa ohradila voči vlne kritiky, ktorá sa na ňu po incidente v Nitre spustila.

Zdôraznila, že množstvo ľudí používa podobný slovník, ako tí na mítingu. „Nemôžem urobiť viac, ako to, že som sa za vulgárne pokriky kohosi iného ospravedlnila,“ dodala na margo Ficových vyjadrení.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 16:50