Facebook/SMER - SD Prešovský kraj
StoryEditor

Spotený Fico klikuje v Prešove a ďakuje za petičné hárky. Chce odvolať Mikulca a čítať správu SIS

TASRMiroslav Kamody06.06.2021., 16:35h
Facebooková stránka SMER-SD v Prešovskom kraji sa podelila o video svojho predsedu. Ten sa snaží ukázať, že aj v 56. rokoch má kondičku lepšiu ako ty.
Lajkuj Brainee.sk na

Na videu môžeš vidieť Roberta Fica, ako svojim podporovateľom ďakuje za podpísané petičné hárky, ktorými chce dosiahnuť vyhlásenie predčasných parlamentných volieb. Medzitým robí kliky v Prešove a pripomína, že sa stará o svoj zdravý životný štýl. 

Odvolanie Mikulca aj čítanie správy SIS

Opozičný Smer-SD má podať v pondelok (7. 6.) návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Na nedeľnej tlačovej konferencii to povedal šéf strany Robert Fico.

Avizoval, že by mohol na schôdzi k odvolávaniu Mikulca čítať údajnú uniknutú správu Slovenskej informačnej služby (SIS), ktorú na neverejnej schôdzi čítal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Fico zároveň kritizoval vystúpenia premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v nedeľnej diskusnej relácii.

„Budem pokojne čítať správu, tú správu, ktorú prečítal v Národnej rade SR pán predseda Kollár,“ povedal Fico. Správa podľa neho potvrdzuje dôkazy a hovorí o minimálne štyroch konkrétnych kauzách, kde dochádzalo k ovplyvňovaniu svedkov a manipulácii trestného konania.

Je podľa neho evidentné, že vo väzbe sedia ľudia bez dôkazov na základe krivých obvinení. "Sme za prešetrenie vecí normálnym spôsobom, aby boli tí ľudia na slobode a mali možnosť sa brániť," dodal Fico.

Predseda parlamentu má po podaní návrhu schôdzu zvolať do siedmich dní. Odvolávať Mikulca chce opozícia v súvislosti so situáciou v silových zložkách. Na odchod z funkcie ho už vyzvali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD. Mikulec dôvod na odchod nevidí.

TASR/Martin Baumann

​Heger aj Lipšic hovorili podľa Fica v reláciách klamstvá, a to bez oponentov. „Lipšic potvrdil, že je politik a nie špeciálny prokurátor, že je pobočníkom Matoviča,“ vyhlásil Fico. Zároveň kritizoval premiérove tvrdenia, že vláda koná promptne v boji s ochorením COVID-19.

Poukázal na vysoké množstvo obetí pandémie. „Straší nás nemohúcnosť a nepripravenosť Hegera. Na každú otázku odpovedá plánom obnovy,“ povedal Fico s tým, že to znamená, že vláda nebola pri svojom nástupe pripravená.

Fico vyhlásil, že úlohou špeciálneho prokurátora je chrániť zákonnosť v štáte, nemôže sa správať ako inkvizítor. Skonštatoval, že jeho úlohou je zbierať dôkazy v prospech aj v neprospech podozrivých osôb.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 09:56