TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Prvá dáma USA Jill Bidenová pricestovala na Slovensko, privítal ju Korčok

TASR07.05.2022., 17:09h
Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová v sobotu popoludní pricestovala na Slovensko.
Lajkuj Brainee.sk na

Prvá dáma absolvuje viaceré stretnutia v Bratislave, navštívi tiež Košice a obec Vyšné Nemecké. Na bratislavskom letisku M. R. Štefánika ju okrem iných privítal slovenský šéf rezortu zahraničia Ivan Korčok (nominant SaS).

Po príchode do Bratislavy by sa mala stretnúť s pracovníkmi amerického veľvyslanectva. V nedeľu (8. 5.) odcestuje na východné Slovensko.

V Košiciach sa stretne s tamojším primátorom Jaroslavom Polačekom a predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislavom Trnkom. Pri autobusovej stanici navštívi krízové centrum pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny.

Absolvuje aj stretnutie so slovenskými a ukrajinskými mamami i deťmi pri príležitosti Dňa matiek.

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa stretne s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom, jeho manželkou a ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽANO).

Úrad vlády SR priblížil, že spolu navštívia dobrovoľníkov a predstaviteľov zložiek, ktoré zabezpečujú východnú hranicu a pomáhajú utečenom z Ukrajiny.

V pondelok (9. 5.) sa podľa agentúry AP plánuje stretnúť aj s ďalšími členmi slovenskej vlády a prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Svoju štvordňovú cestu do Európy začala Bidenová v piatok (6. 5.) návštevou amerických vojakov pôsobiacich na základni v Rumunsku. Pred odletom na Slovensko sa stretla s prvou dámou Rumunska Carmen Iohannisovou na

obede v jej súkromnej rezidencii.

Ide o druhú zahraničnú cestu Bidenovej bez svojho manžela – po návšteve olympiády v Tokiu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 14:14