Zuzana ČaputováTASR/M. Baumann
StoryEditor

Prezidentka vyzvala na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Čakanie sa nám môže kruto vypomstiť

TASR23.06.2021., 15:19h
Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala ľudí na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Nemali by s ním váhať a mali by tak urobiť v letných mesiacoch. Odmieta spochybňovanie očkovania. Zároveň žiada politikov, aby sa správali zodpovedne.
Lajkuj Brainee.sk na

Hlava štátu zároveň poprosila ľudí, aby zvážili mieru rizika, ktorú nové kmene vírusu môžu spôsobiť nezaočkovaným ľuďom. „Nečakajte, prosím, až na príchod tretej vlny, lebo to už môže byť neskoro. Istotu, že vakcína nás ochráni pred vírusom, máme až niekoľko týždňov po druhej dávke,“ povedala.

Prezidentka tiež rešpektuje právo politickej opozície a každého občana poukazovať na zlyhania vlády. Poznamenala však, že ak opozícia nevyzýva ľudí na očkovanie, tak by ich od neho aspoň nemala odhovárať. Úroveň zaočkovanosti na Slovensku je jedna z najnižších v rámci krajín Európskej únie.

„V situácii, keď v očkovaní zaostávame, vysielať signály spochybňujúce očkovanie je veľmi nezodpovedné. Priamo totiž ovplyvňujú našu schopnosť prekonať ďalšiu vlnu pandémie s čo najmenšími stratami – na životoch, na zdraví, aj na ekonomickej situácii našich rodín,“ uviedla Čaputová.

Úlohou vlády je strpieť kritiku opozície a ľudí, a naprávať chyby. „Chcem preto požiadať politických lídrov, aby nerobili kroky, ktoré môžu mať pre nás všetkých tragické následky a aby konali s pocitom zodpovednosti za životy a zdravie občanov,“ poznamenala Čaputová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 23:39