Prezidentka ocenila návštevu pápeža (ilu)TASR
StoryEditor

Prezidentka Zuzana Čaputová ocenila ohlásenú návštevu pápeža

TASR05.07.2021., 11:12h
Uviedla to na sociálnej sieti v súvislosti so Sviatkom svätého Cyrila a Metoda, pričom podčiarkla význam ich príchodu a skonštatovala, že v našej krajine významným spôsobom formovali kresťanskú kultúru, ale aj jazyk, vzdelanosť a národnú identitu.
Lajkuj Brainee.sk na

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podčiarkla, že tak ako v minulosti, aj dnes potrebuje Slovensko nositeľov slova a lídrov, ktorí budú inšpirovať a kultivovať. V tejto súvislosti opätovne ocenila, že práve v tomto čase ohlásil návštevu Slovenska pápež František.

„Neprišli, aby ohlasovali niečo nové, ale prišli, aby sa viera stala zrozumiteľnou. Priniesli novú perspektívu, štruktúru a svetlo také potrebné pre orientáciu v ťažkých časoch,“ uviedla na sociálnej sieti prezidentka v súvislosti so svätými Cyrilom a Metodom. Skonštatovala, že kultúra je aj spôsob, akým hľadáme odpoveď na otázky o zmysle toho, čo prežívame a kam smerujeme. „Tak ako kedysi, aj dnes potrebujeme nositeľov slova, ktorí Slovensku prinesú pokoj a nádej. Potrebujeme lídrov, ktorí budú inšpirovať a kultivovať najmä to, čo je v nás dobré, ušľachtilé a pravdivé,“ podčiarkla.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:43