Archív Martina Královiča
StoryEditor

Vallo motivuje k očkovaniu. Môžeš dostať ročnú električenku zadarmo, stačí spraviť toto

Martina Bednárová09.07.2021., 12:52h
Matovič organizuje lotériu, primátor hlavného mesta rozdá zaočkovaným električenky zadarmo. Ktorý nápad sa ti viac páči?
Lajkuj Brainee.sk na

Bratislava je jediné mesto na Slovensku, v ktorom majú obyvatelia šancu dosiahnuť kolektívnu imunitu. „Teší ma, že Bratislavčania a Bratislavčanky sú zodpovední. K dnešnému dňu máme prvou dávkou vakcíny proti covidu zaočkovaných 52% obyvateľov,“ hovorí Matúš Vallo. Po diskusii s odborníkmi prišlo mesto na to, že na dosiahnutie kolektívnej imunity potrebuje zaočkovať aspoň 75% obyvateľov. To sa snaží dosiahnuť aj pozitívnou motiváciou – vyhlásili súťaž o 60 bezplatných ročných električeniek. Tie dostanú vyžrebovaní ľudia, ktorí sa môžu do súťaže prihlásiť na TOMTO LINKU.

Podmienkou je, že sa musia preukázať certifikátom o očkovaní proti covidu-19. „V prípade dvojdávkovej vakcíny (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca), potvrdenie o očkovaní prvou dávkou. V prípade registrovanej jednodávkovej vakcíny (Janssen), potvrdením o očkovaní.

Výherca na základe preukázania splnenia podmienok súťaže obdrží potvrdenie o výhre vystavené na jeho meno, ktorým sa následne preukáže na predajnom mieste DPB v budove magistrátu (Primaciálne námestie 1), kde si výhru vyzdvihne,“ píše sa na stránke.

​Mesto dodáva, že trvalý pobyt v hlavnom meste nie je podmienkou.

Štát v akejkoľvek motivácii občanov zaostáva. Ministerstvo financií vedené Igorom Matovičom neuvoľnilo peniaze na reklamnú kampaň, ktorú pripravilo ministerstvo zdravotníctva. Bývalý premiér však avizoval lotériu či určitý druh odmeňovania zaočkovaných. Konkrétne podmienky zatiaľ neupresnil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 23:40