TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Klamstvo v priamom prenose? Matovič vraj termín na Sputnik dostal, potvrdil Lengvarský

Martina Bednárová23.07.2021., 09:10h
Igor Matovič pred dvoma dňami vyhlásil pred kamerami, že zaočkovaný nie je, lebo nedostal termín na vakcínu Sputnik V. Jeho slová vyvrátil minister zdravotníctva.
Lajkuj Brainee.sk na

Zarytý protagonista ruskej vakcíny Sputnik V, ktorú heroicky nakúpil za milióny bez vedomia občanov. Tak sa zapíše do dejín niekdajší premiér Slovenska Igor Matovič. Tvrdil, že očkovať sa pôjde, ale až Sputnikom. Keď neregistrovanú vakcínu ministerstvo zdravotníctva pre Slovákov povolilo, Matovič sa zdráhal.

Pred pár dňami v živom vstupe potvrdil, že na očkovanie je registrovaný už dávnejšie, ale termín na prvú dávku mu stále neprišiel. To nie je pravda – minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa o tejto nezrovnalosti informoval a zistil, že Matovič nehovoril pravdu. Termín mu prišiel, konkrétne 21. júla. Povedal v rozhovore pre portál Postoj.sk.

Zároveň dodal, že smska prišla Igorovi Matovičovi v raných hodinách, je možné, že v čase, keď vystúpil pre médiá s informáciou, že žiadnu pozvánku na očkovanie nedostal, si ju možno len nestihol prečítať kvôli pracovnej vyťaženosti.

Peniaze stoja

Očkovanie proti covidu-19 na Slovensku stagnuje. Jediný spôsob, akým sa môže krajina vrátiť do normálu, je opomínaný. Na vláde sa na druhej strane rieši preplácanie antigénových a PCR testov pre ľudí, ktorí sa odmietli zaočkovať, ale plánujú a chcú v lete cestovať.

Do krajiny totiž budú môcť vstúpiť buď s negatívnymi testami, alebo zabezpečiť si ich po absolvovaní karantény. Odborníci na čele s ministrom zdravotníctva sa zhodujú, že by očkovaniu výrazne pomohla dobrá a strategická marketingová kampaň. Tá je pripravená, chýbajú peniaze na jej spustenie. Tie zadržiava už niekoľko týždňov práve Matovič, ktorému sa nepáči výber médií, v ktorých by mala reklama bežať, či cena.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 03:55