Koláž FB/Igor Matovič
StoryEditor

Všetci sa zhodli, že si ch*j. Gratulujem, podarilo sa ti zjednotiť očkovaných a antivaxerov! Ľudia sa obúvajú do Matoviča

red16.08.2021., 14:00h
Štát sa snažil prehovoriť ľudí na očkovanie prostredníctvom lotérie. Výsledok? Tisícky nahnevaných Slovákov, chaos v priamom prenose a vysmievačné statusy Igora Matoviča. Ľudia mu však nič nedarovali.
Lajkuj Brainee.sk na

Nedeľa večer na RTVS patrila očkovacej lotérii, v ktorej mohli súťažiaci vyhrať státisíce eur. Víťazkou sa stala však len jedna žena, Lýdia z Nižnej Sitnice. Ako jediná z piatich vyžrebovaných totiž splnila podmienky, ktoré určil štát. Znie to príliš idylicky, nie je to však pravda.

Podmienky splnili viacerí, mali však jednu smolu – pomalý internet, cez ktorý priamy prenos sledovali. Celý nápad vymyslel minister financií, ktorý dlhé týždne blokoval peniaze pre ministerstvo zdravotníctva na očkovaciu kampaň. Potom prišiel so „skvelým“ nápadom na lotériu, v ktorej sa točia skutočne veľké peniaze.

K zisku hlavnej ceny musia vyžrebovaní v limite 20 sekúnd od zavolania zdvihnúť telefón a v priamom prenose v časovom limite 20 sekúnd povedať heslo, ktoré je zverejnené počas relácie. V prvom nedeľňajšom kole lotérie sa to podarilo len prvej vyžrebovanej. Ostatní mali smolu – pomalší internet či o pár sekúnd neskorší televízny prenos. To však nie je chyba na strane vyžrebovaných, ide o technickú záležitosť, ktorá týmto automaticky diskriminuje veľkú časť prihlásených Slovákov. Matovič to nazval „drámou“.

​Odmenu sto-tisíc eur však získala len Lýdia, ostatní vyžrebovaní odišli s dlhým nosom, respektíve s tisíc eurami za to, že vôbec dvihli telefón. Lotérie sa nepriamo zúčastnil aj Matovič, ktorý to možno už ľutuje. Pod uštipačnými statusmi sa strhol obrovský hejt. Drvivá väčšina komentárov sú negatívne, a vyzerá to tak, že tie pozitívne píšu trolovia.

Zdá sa, že za expremiérom stoja hlavne profily, ktoré vykazujú všetky znaky vymyslených užívateľov:

FB/Igor Matovič

„Pán Matovič, vy ste neskutočný arogantný a úbohý. To nie sú vaše peniaze, ale naše, nás všetkých, nahnevalo ma to, taký amaterizmus sa dá čakať jedine od vás. Som očkovaný, mne nejde o peniaze, ale takto pre vaše hlúpe pravidlá vziať ľuďom výhru je vaša úbohosť. A tento status môže napísať iba človek zahľadený do seba. Hanbím sa, že ste vôbec súčasť vlády SR a že moje dane spravujete,“ napísal na Facebooku pod statusom expremiéra Pavol.

V podobnom duchu sa nesú aj ostatné statusy Igora Matoviča. Už sme si zvykli, že pod kontroverznými vyjadreniami expremiéra sa často spustí vlna kritiky. Pravda je, že statusy o očkovacej lotérii prekonávajú aj najpesimistickejšie očakávania.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:03