V Bratislave sa opäť prostestuje (ilu)TASR
StoryEditor

Protesty pred parlamentom pokračujú: Musela zasiahnuť aj polícia či antikonfliktný tím!

TASR01.09.2021., 14:06h
Popoludní sa pri príležitosti Dňa Ústavy SR v Bratislave začali viaceré verejné zhromaždenia.
Lajkuj Brainee.sk na

Protestuje sa na Hodžovom námestí i pred Národnou radou (NR) SR, avizované je aj zhromaždenie na Námestí slobody. Pred parlamentom už musela voči pár demonštrantom zasahovať polícia, aby bola dodržaná 50-metrová bezpečnostná vzdialenosť od budovy. Zásah sprevádzali i potýčky. Polícia zadržala aj dvoch protestujúcich.

Pred parlamentom zasahoval aj antikonfliktný tím. Pripravení boli aj policajní ťažkoodenci. Po zadržaní jedného z protestujúcich sa skupina demonštrantov začala pomaly presúvať na Hodžovo námestie, kde aktuálne prebieha protest stoviek ľudí.

„V čase po 13.00 h boli z dôvodu protiprávneho konania na Námestí Alexandra Dubčeka obmedzené na osobnej slobode dve osoby, ktoré boli následne eskortované na policajné oddelenie,“ potvrdila bratislavská polícia.  

Protest pred Prezidentským palácom z 29. júla 2021 v Bratislave Protest pred Prezidentským palácom z 29. júla 2021 v Bratislave TASR

Pred Prezidentským palácom sú viacerí členovia i sympatizanti strany ĽSNS. Dav protestuje proti vláde, tvrdí, že na Slovensku prebieha "genocída slovenského národa", porušuje sa Ústava SR i základné ľudské práva. Rečníci sa negatívne vyjadrujú voči očkovaniu proti ochoreniu COVID-19, voči pandémii nového koronavírusu i protipandemickým opatreniam. Kritizujú taktiež opatrenia na hraniciach.

Bratislavská polícia pre TASR uviedla, že pre stredajšie protesty v hlavnom meste prijala adekvátne opatrenia. „Situáciu budeme priebežne monitorovať a v prípade, ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, využijeme zákonné opatrenia na zjednanie nápravy, skonštatovala polícia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 22:57