Policajt zasiahol proti demonštrantovi na proteste (ilu)TASR
StoryEditor

VIDEO Mestský policajt uzemnil demonštranta: Hulákaš na celú ulicu a ani netušíš, prečo si tu

Radka Rosenbergová03.09.2021., 11:00h
Slovenský policajt sa nezľakol demonštrantov a poriadne ich vyškolil. Jednému z nich tak naložil, až protestujúcemu došli argumenty.
Lajkuj Brainee.sk na

Pri príležitosti Dňa Ústavy SR sa spustila ďalšia vlna protestov. Pred parlamentom už musela voči pár demonštrantom zasahovať polícia, pričom zásah sprevádzali aj potýčky. Niektorí protestujúci dokázali, že sa jednoducho nevedia správať. 

Okrem toho po internete koluje video, kde mestský policajt dohovára jednému účastníkovi protestu. Reaguje na jeho vyjadrenia, podľa ktorých by sa mal policajt vyzliecť z uniformy. „Koľko máš rokov, že ma ty vyzliekaš z uniformy? Vieš, prečo si vôbec tu? Povedz im to všetkým, ktorí sú tu s tebou. Hulákaš tu na celú ulicu, ale netušíš, prečo si tu,“ reagoval príslušník polície na pokriky mladého demonštranta. Ten argumentoval, že bojuje ,,za naše deti", no policajt ho okamžite schladil, že deti vraj nemá.

Pred parlamentom zasahoval aj antikonfliktný tím. Pripravení boli aj policajní ťažkoodenci. Počas stredajších protestov v Bratislave zadržala polícia celkovo dvanásť ľudí. Dôvodom boli priestupky proti verejnému poriadku, neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa. Taktiež aj blokovanie dopravy či pre podozrenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Podľa doterajších informácií došlo v súvislosti so služobnými zákrokmi k zraneniu jednej osoby,“ uviedol v stredu Szeiff. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová pre TASR uviedla, že počas protestov v Bratislave ošetrili zdravotní záchranári tri osoby.

V Bratislave sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu covid-19 či proti pandemickým opatreniam.

Protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. Niekoľko minút bola blokovaná aj Šancová a Staromestská ulica. Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest pri Hodžovom námestí vytlačiť krátko po 19.00 hod.

Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia musela v istých situáciách na svoju obranu použiť aj slzotvorný plyn či pelendreky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:10