Reuters
StoryEditor

Organizátori nakoniec ustúpili, na podujatia s pápežom sa dostanú aj neočkovaní

kl04.09.2021., 17:12h
Veriacich upozorňujú, aby sa nezačali registrovať cez súčasný web, špeciálna stránka pre režim OTP bude spustená v pondelok.
Lajkuj Brainee.sk na

Organizátori návštevy pápeža Františka na Slovensku ustúpili tlaku politikov a rozhodli sa zmeniť režim platný na stretnutiach.

S hlavou cirkvi sa tak budú môcť stretnúť aj nezaočkované osoby. Podujatia budú prebiehať v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonali covid). Registrácia pre neočkovaných sa spustí v pondelok 6. septembra.

Na svojom webe o tom informovala Konferencia biskupov Slovenska. 

"Pre návštevníkov v režime OTP budú na podujatiach v Prešove, Košiciach a Šaštíne vytvorené vlastné sektory s vlastnými vstupmi, všetko v zmysle platných vyhlášok," informuje Konferencia na svojom webe.

Veriacich upozorňujú, aby sa nezačali registrovať cez súčasný web, špeciálna stránka pre režim OTP bude spustená v pondelok. 

Nezaočkované osoby budú potrebovať výsledok negatívneho PCR testu nie starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu nie starší ako 48 hodín. 

Organizátori upozorňujú návštevníkov, aby si testy dali spraviť v mieste svojho bydliska. Priamo v mieste podujatí odberné miesta zatiaľ neplánujú. 

​Na zmenu režimu vyzývali najmä opoziční politici, ktorí hovorili o rizikách možnej blamáže. Na podujatia sa totiž hlásilo pomerne málo ľudí, ako dôvod politici hovorili práve o povinnosti očkovať. 

Premiér Eduard Heger vyzýval Úrad verejného zdravotníctva aby zmenil nariadenie. Ten zas tvrdil, že súčasné nariadenia umožňujú účasť aj v režime OTP a hovoril o rozhodnutí organizátorov. 

Predstavitelia cirkvi zas tvrdili, že podmienka očkovania bola daná štátom. 

Pápež počas septembrovej (12. - 15. 9.) návštevy Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:27