Archív/Gabo Žifčák, TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Svedkovia liehovovi gratulujú Záborskej k funkcii. Ak nám pomôžete, pozveme vás na jedno, píše Žifčák

Miroslav Kamody09.09.2021., 14:52h
Poslankyňa Národnej rady Anna Záborská sa stala splnomocnenkyňou vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Svedkovia liehovovi sa na ňu okamžite obrátili s prosbou o pomoc.
Lajkuj Brainee.sk na

„Je našou povinnosťou pomôcť ľuďom prenasledovaným pre vieru či presvedčenie bez ohľadu na to, o koho ide, alebo kde sa bezprávie deje. Otázka je, ako,“ uviedla v stanovisku Záborská.

​Bojovníčka za kresťanské princípy má smelé plány. „Ako splnomocnenec vlády SR pre náboženskú slobodu a slobodu presvedčenia nebudem ticho. Urobím všetko preto, aby sa naša vlasť stala popredným ochrancom slobody viery a presvedčenia vo svete,“ dodala na Facebooku.

Na jej odhodlanie promptne zareagovali Svedkovia liehovovi, ktorí sú podľa zakladateľa Gaba Žifčáka jednou z top 5 najväčších cirkví na Slovensku. „Vážená pani Anna Záborská, v prvom rade mi dovoľte, z celej mojej pečene zagratulovať Vám, pani Anna Zaborska, k zvoleniu za splnomocnenkyňu pre ochranu náboženskej slobody a slobody presvedčenia. Vo funkcii Vám prajem veľa šťastia a nech mocný Liehova sprevádza vaše kroky,“ začína Žifčák svoj otvorený list.

Pokračuje: „pomôžte zabrániť neprávosti páchanej na našich veriacich a zabojujte aj za našu náboženskú slobodu a presvedčenie. Svedkovia Liehovovi sú cirkvou naozaj početnou a na sociálnych sieťach sa k nám hlási približne 120 000 ľudí... Žiaľ, naše práva a náboženské slobody sú stále zatláčané, ako korok vo vínovej fľaši.“

​Podľa neho Slovenská republika totižto uznáva len registrované cirkvi a postavila zákon tak, aby zaregistrovať novú cirkev bolo nemožné, ako vstať v sobotu ráno z postele pred deviatou. „Zvolením do funkcie ste sa stali ochrankyňou slobody všetkých náboženstiev a presvedčení. Naša cirkev už chystá zber 50 000 čestných prehlásení potrebných na jej zaregistrovanie. Veríme, že nám následne budete nápomocnou pri samotnej registrácii na Ministerstve kultúry.“

Ako dodáva, samozrejmosťou je, že ju za to radi pozvú „na jedno“. Na záver Žifčák dodáva: „dlhé roky sme čakali práve na Vás pani Záborská a veríme, že nás nesklamete. S pozdravom Liehova zaplať, Anna do Vašich rúk porúčam našu nádej. Archnalej Gabrilej, pípež.“ Splnomocnenkyňa Anna Záborská sa k prosbe zatiaľ nevyjadrila. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:57