Rádio KompasFacebook/Kristína Laššáková
StoryEditor

Kotleba moderátorom? Odsúdený extrémista vysiela v novom pofidérnom rádiu

Lukáš Kovalčík20.05.2022., 11:00h

Médium má byť podľa slov Kotlebovcov „reakciou na mediálnu blokádu, ktorej čelí nielen politická strana ĽSNS, ale aj celé pronárodné hnutie na Slovensku“.

Lajkuj Brainee.sk na

Je to už mesiac, čo predseda extrémistickej strany ĽSNS nie je poslancom Národnej rady SR, o mandát prišiel kvôli odsúdeniu za trestný čin sympatizovania s neonacizmom v kauze rozdávania šekov.

Okrem mandátu prišiel Kotleba aj o štedrý poslanecký plat vo výške približne 5 tisíc eur mesačne, ale aj o trojmesačné odstupné. Čím sa odsúdený extrémista aktuálne živí? Ťažko povedať, avšak jeho nedávne aktivity naznačujú, že bývalý predseda Banskobystrického samosprávneho kraja, sa rozhodol vyskúšať si moderátorské povolanie.

Extrémista v éteri

Kotleba zasadol do moderátorského kresla v internetovom rádiu s názvom Rádio Naše Slovensko, ktoré sa podľa našich najnovších informácií transformuje na Rádio Kompas.

Rádio Kotlebovci spustili ešte v apríli 2018, a podľa ich slov vzniklo ako  „reakcia na mediálnu blokádu, ktorej čelí nielen politická strana, ale podľa vyjadrení strany aj celé pronárodné hnutie na Slovensku“.

{article}65451{/article}

„Zajtra o 19:00 sa opäť ozve Rádio Naše Slovensko. Na útoky proti šíreniu slobodným informácií jednoducho musíme reagovať. Všetci, čo máte čas, si zajtrajšiu úvodnú reláciu budete môcť vypočuť aj na tomto mojom kanáli,“ lanáril svojich fanúšikov Kotleba na Facebooku deň pred vysielaním.

Samotné vysielanie relácie sa nezaobišlo bez technických problémov, prvých 15 minút vôbec nešiel zvuk. Po vyriešení problémov, Kotleba postupne predstavoval relácie, ktoré sa majú v rádiu objaviť aj viacerých moderátorov. 

Kontroverzní moderátori a hoaxy

Jednu z moderátorských dvojíc tvoria Kotlebove stranícke kolegyne Simona Domová a Andrea Hudecová. Druhé duo predstavuje Kristína Lašáková, ktorá bola v minulosti asistentkou predsedu extrémistickej strany, a Danica Mikovčáková, ktorá sa zase pred pár rokmi spoločne s manželom neslávne zviditeľnila pornoškandálom. Na erotickej zoznamke totiž zverejňovala svoje pikantné zábery a inzeráty, v ktorých opisovala, že je bisexuálka. Informáciu priniesol Denník N.

Kotleba vo vysielaní vyzdvihol to, že Mikovčáková, ktorá pracuje ako zdravotná sestra, nie je očkovaná

„Kto by to povedal, že sa dožijeme takejto doby, že bez handry na tvári, či bez nejakého vymysleného testu, o ktorom sám premiér povedal, že by ho nedal ani svojmu psovi, vás nepustia do nemocnice, alebo sa k vám správajú ako k morovej nákaze?“ zafilozofoval si počas relácie milovník Bromhexinu s vodkou.

„Náš cieľ je ľuďom prinášať pravdivé a necenzurované informácie,“ upozorňoval viackrát Kotleba v éteri.

„Nikdy som takéhoto moderátora nerobil a takýto formát vysielania nezažil z iného pohľadu, ako z pohľadu hosťa. Toto je zase ďalšia skúsenosť a verím, že v Rádiu Kompas tých skúseností bude oveľa viac,“ napísal hneď po skončení relácie bývalý poslanec na svojom profile na sociálnej sieti.

Nuž, vyzerá to, že na Slovensku máme ďalšie konšpiračné médium.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:57