Podpredseda vlády a minister financií SR Igor MatovičTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič prerazil ďalšie dno. Novinári sú vraj voči nemu zaujatí preto, lebo nie je LGBTI orientovaný

Miroslav Kamody23.05.2022., 15:58h

Expremiér Igor Matovič si opäť myslí, že celý svet stojí proti nemu. Podľa neho za to môže paradoxne to, že nie je LGBTI orientovaný.

Lajkuj Brainee.sk na

Igorovi Matovičovi v posledných dňoch „ide karta”. Cez víkend na internete verejne skritizoval šéfredaktora Aktualít Petra Bárdyho a dnes sa zase rozohnil v diskusnej relácii rádia Expres Naživo s Braňom Závodským. V nej sa sťažoval na aroganciu šéfredaktorov, sebestrednosť médií a vysvetľoval, prečo 13 rokov bojuje aj proti novinárom. Ako je u bývalého premiéra zvykom, opäť použil primitívny hulvátsky jazyk, píše web O Médiách.

image

Najkontroverznejší slovenskí politici: Od Mečiara až po Fica s Mazurekom

Celé to začalo kritikou, že minulý týždeň o pomoci rodinám rokoval v parlamente aj s fašistami.„...tie rodiny tú pomoc potrebujú a mňa všetky tieto sra*ky okolo absolútne nezaujímajú,“ povedal Matovič. Keďže od konfliktu so šéfredaktorom Aktualít neprešiel poriadne ani deň, minister financií sa oprel aj do tejto témy. „Dehumanizuje ma! Je tak nabubralý, arogantný, sebestredný človek a ešte sa skrýva, že Ján Kuciak sem, Ján Kuciak tam... Je hanba slovenskej žurnalistiky,“ sťažoval si Matovič.

Vraj za to môže fakt, že nie je LGBTI orientovaný

„Dnes na mňa na facebooku zaútočil minister financií a predseda OĽaNO Igor Matovič. Ďakujem všetkým, kto ste si ma zastali aspoň sami pred sebou. A mimochodom, s pánom Matovičom si netykám,“ reagoval včera pokojne šéfredaktor.

image

Podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič

TASR/Jakub Kotian

Keď mu moderátor relácie pripomenul, že „takéto výpady ústavných činiteľov voči novinárom hodnotia medzinárodné organizácie ako obmedzovanie slobody slova, slobody médií,“ Matovič mal iná názor a zároveň promptne našiel dôvod, prečo je médiami kritizovaný.

Kritika medzinárodnej novinárskej organizácie

„To nie je znižovanie slobody slova, prepáčte… Hnevám sa na zaujatosť médií, na sebestrednosť médií, na aroganciu šéfredaktorov, na aroganciu novinárov, ktorí si jednoducho povedia, že keď nie som LGBTI orientovaný, tak som absolútny nepriateľ. A v takomto prostredí tu 13 rokov v politike bojujem proti zlodejom a bojujem proti novinárom,“ dodal.

image

Poznáme nominácie na anti-cenu Homofób roka. Nechýba Matovič, Fico či biskup Haľko

Matovič zrejme nečítal minuloročnú hodnotiacu správu medzinárodnej novinárskej organizácie Reportéri bez hraníc, ktorá ho kritizovala nielen za jeho prístup k novinárom, ale zároveň aj nesplnené sľuby, ktoré smeroval k ich ochrane. Namiesto toho ich niekoľkokrát obviňoval z nenávisti a kritizoval ich za články o jeho diplomovej práci a riešenie boja proti pandémii koronavírusu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:30