Marian Kotleba a Milan Mazurek.TASR/Jakub Kotian/Michal Svítok
StoryEditor

Kotleba nadáva Mazurekovi do liberálov. Uhríkovci sa vyvážajú na Mercedesoch, tvrdí

Lukáš Kovalčík25.05.2022., 10:00h

„Milý Milanko Mazurek, ty, ktorý si oklamal voličov strany, ty, ktorý si oklamal straníkov, ktorí ťa podporovali, aby si sa dostal späť do parlamentu, ty nám ideš hovoriť, že nesmieme hlasovať za to, aby pracujúce rodiny dostali podporu od štátu na svoje deti?" rozhorčuje sa vo videu adresovanom Mazurekovi Marian Kotleba.

Lajkuj Brainee.sk na

Nový zákon z dielne Igora Matoviča (OĽaNO) na pomoc rodinám nevyvoláva konflikty len medzi ministrom financií a SaS, ale očividne spustil aj spor medzi bývalými straníckymi kolegami z radov extrémistov.

Návrh síce prešiel, no kotlebovcom vadí, že poslanci z hnutia Republika za zákon nezahlasovali, či už pri posunutí do prvého, alebo aj do druhého čítania v parlamente. Mariana Kotlebu to vytočilo natoľko, že uhríkovcov dokonca nazval liberálmi a bláznami. Osobitne sa však obul do svojej bývalej pravej ruky, Milana Mazureka.

Liberáli a agenti

„Zaujímavé, ako sa všetky liberálne médiá, liberálne strany, liberálne spolky a Milan Mazurek spojili do jedného frontu. Za každú cenu zabrániť podpore rodín, za každú cenu zabrániť zlepšeniu podmienok pre výchovu detí,“ napísal na sociálnej sieti šéf ĽSNS.

„Každý si o tom môžete myslieť čo chcete, my ale pri podpore rodín a pri podpore detí slušných rodičov máme jasno. Aj preto budeme od Igora Matoviča žiadať, aby tento návrh ešte viac vylepšil v prospech slušných a pracujúcich rodičov tak, aby prijaté sociálne opatrenia nemohli byť zneužité na populačnú explóziu neprispôsobivých,“ uvádza Kotleba na svojej facebookovej stránke.

image

Matovič prerazil ďalšie dno. Novinári sú vraj voči nemu zaujatí preto, lebo nie je LGBTI orientovaný

To však nie je všetko. Kotleba sa ku konfliktu vyjadril aj prostredníctvom videa, ktoré je dostupné na Youtube. V ňom sa špeciálne vyjadril k osobe Milana Mazureka.

Mazurek mu údajne vyplakával na ramene, uhríkovci sa vozia na Mercedesoch

„Milý Milanko Mazurek, ty, ktorý si oklamal voličov strany, ty, ktorý si oklamal straníkov, ktorí ťa podporovali, aby si sa dostal späť do parlamentu, ty nám ideš hovoriť, že nesmieme hlasovať za to, aby pracujúce rodiny dostali podporu od štátu na svoje deti?" rozhorčuje sa vo videu evidentne vytočený extrémista.

„Ty, ktorému sa ako poslancovi za posledný mesiac zvýšil plat o 370 eur, ty ideš pracujúcim rodičom závidieť 100 alebo 200 eur na ich deti?! Milanko Mazurek, ty, ktorý si mi na pleci v kancelárii vyplakával, že z čoho budeš žiť, keď si stratil poslanecký plat po odsúdení, tak ty ideš rozprávať, že tieto rodiny si nezaslúžia takúto podporu?!“ pýta sa Kotleba.

„Milan, ty si sa už pod vplyvom tých agentov, ktorých v Republike asi máte, ty si sa už musel načisto zblázniť. Ako keby nestačilo, že poslanci hnutia Republika jazdia na Mercedesoch triedy S, ale vy už ani nedoprajete ľuďom, aby dostali od štátu aspoň omrvinku," uzatvára kritiku bývalého kolegu.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 01:42