Internát Mladá GardaStuba.sk/mgr.art.matej Kovac/
StoryEditor

Zvrat v prípade smrti mladej Ukrajinky na bratislavskom internáte. Študentku mali zavraždiť, podozrivého zadržali

Alexandra Ševčíková09.06.2022., 11:27h

Nastal posun vo vyšetrovaní smrti 21-ročnej študentky z Ukrajiny v priestoroch vysokoškolského internátu.

Lajkuj Brainee.sk na

„Včera (08.06.2022) si vyšetrovanie predmetnej veci prevzali z dôvodu zistenia nových skutočností policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave,“ informovala o tom polícia na svojej sociálnej sieti. 

image

Hororový nález v bratislavskom internáte: Našli mŕtvu študentku

Momentálne nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania. Akonáhle to situácia umožní bude polícia informovať o nových skutočnostiach. Mária mala 21-rokov, pochádzala z Ukrajiny a študovala prvý ročník na Slovenskej technickej univerzite.

V piatok 3. júna predpoludním našli študentku prvého ročníka bez známok života v izbe študentského domova Mladá Garda v Bratislave. Telo nebohej našiel ešte v piatok dopoludnia podľa televízie JOJ jej kamarát, ktorý ju prišiel skontrolovať pretože mu nedvíhala telefón. Úmrtie vtedy potvrdila aj bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. „Polícia sa v súčasnosti týmto prípadom zaoberá,“ doplnila Šimunková.

Mala byť zadusená

Podľa informácií televízie JOJ bolo zistené, že nebohá študentka bola zadusená. „Na krku, ale nemala žiadne stopy po škrtení. Pravdepodobne mohla byť zadusená vankúšom alebo paplónom. Podozrivého mladého muža zadržala kriminálka,“ informuje TV JOJ.

image

Polícia

TASR/Pavol Zachar

„Môžeme potvrdiť, že dnes predpoludním našli na izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. Prípad vyšetruje polícia, ktorá bude poskytovať ďalšie informácie. Slovenská technická univerzita vyslovuje hlboké poľutovanie a vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým,“ uviedol pred šiestimi dňami hovorca Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Juraj Rybanský. Študentský domov Mladá garda je internátom STU.

Slovenská technická univerzita zároveň vyslovila hlboké poľutovanie a vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:58