Spoločnosť Meta zablokovala profil ďalšiemu slovenskému dezinformátorovi.Youtube/Marek Šoun/Facebook/Blbec.online
StoryEditor

Spoločnosť Meta zablokovala profil ďalšiemu slovenskému dezinformátorovi. Redakcii sa vyhrážal žalobou

Lukáš Kovalčík28.06.2022., 12:50h

Pred pár mesiacmi sa zvláštna postavička sociálnych sietí a známy konšpirátor Marek Šoun osobne vyhrážal redakcii Brainee s podaním žaloby. Nepáčili sa mu naše články, ktorými sme poukázali na jeho pochybné podnikanie a najmä komunikáciu na sociálnych sieťach. Tej je koniec. Už aj spoločnosti Meta došla trpezlivosť.

Lajkuj Brainee.sk na

Po Ľubošovi Blahovi či extrémistickej stránke Kulturblog Facebook klepol po prstoch aj známemu dezinformátorovi Marekovi Šounovi, a v utorok mu zrušil jeho stránku na sociálnej sieti.

Informovala o tom na Facebooku stránka Blbec.online. Šoun je v dezinformačných vodách internetu známou postavou. Neslávne sa zviditeľnil najmä svojimi videami, ktoré niekedy mávajú virálny charakter.

image

Spoločnosť Meta zablokovala profil ďalšiemu slovenskému dezinformátorovi.

Facebook/Blbec.online

V týchto videách často útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú, šíri dezinformácie o vojne na Ukrajine, či burcuje k nenávisti voči niektorým politikom. V minulosti tiež organizoval protest antivaxerov pred domom lekára Petra Sabaku, či sa dokonca pokúsil natočiť „diskreditačné video“, v ktorom anonymný muž v kapucni rozpráva historky o ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi. Viac sme o tom písali v tomto článku.

Za inkriminovaný článok sa Marek Šoun osobne vyhrážal našej redakcii žalobou.

image

Slovenské poslankyne sa postavili za LGBTQ ľudí, vyvesili dúhové vlajky. Protestujú proti Gyimesimu

Šoun sa na začiatku vojny na Ukrajine v jednom zo svojich videí „zamýšľal" nad tým, či „na Ukrajine bojujú Američania prezlečení za Rusov".

Na zozname proruských trolov

Na jeho aktuálne už zrušený profil upozorňovala pred časom aj slovenská polícia, ktorá jeho stránku zaradila na zoznam proruských trolov a „užitočných idiotov“.

„Dlží štátu státisíce eur. Je to bývalý poskok Petra Puškára, ktorý sa od hanby nechal premenovať radšej na "Tesla". Pochybný revolucionár Marek Šoun sa v minulosti hral na môjho kamaráta. Chodil ku mne jedávať, keď bol bez peňazí. To som ešte nevedel, že z minulosti je to údajný drogový díler, vymáhač a vydierač," vyjadril sa o Šounovi pred pár mesiacmi poslanec Patrick Linhart zo strany Sme rodina, ktorý dezinformačného influencera údajne pozná.

Teraz má za úlohu zdiskreditovať moju osobu, samozrejme asi za to bude preplatená aj faktúrka zo Smer SD,“ uzavrel politik.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 17:46