Matovičov poslanec zdieľa rady ako sa majú ženy cudne obliekať počas horúčav.Facebook/Milan Kuriak
StoryEditor

Mentálny stredovek: Matovičov poslanec zdieľa rady o tom, ako sa majú ženy cudne obliekať počas horúčav

Lukáš Kovalčík14.07.2022., 10:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Predstaviteľ ultrakonzervatívneho krídla OľaNO Milan Kuriak nedávno na sociálnej sieti zdieľal status organizácie Slovenského dohovoru za rodinu. Tá v ňom spísala akýsi bizarný manuál pre ženy, ako sa majú obliekať počas letných horúčav, aby pôsobili cudne a dôstojne.

Manuál obliekania cudných žien v lete

Ako prvý tip uvádzajú, aby sa ženy vyhli príliš hlbokým výstrihom a krátkym sukniam. „Všetko, čo má hlboký výstrih, je necudné, rovnako ako všetko, čo ukazuje dekolt, keď sa predkloníme. Keď si sadneme, sukňa alebo šaty by sa nemali vydvihnúť po stehne,“ píšu v poste. Ďalším problém vidia v obtiahnutom oblečení.

image

Matovičov poslanec zdieľa rady pre cudné obliekanie žien.

Facebook/Milan Kuriak

„Vyvarujte sa oblečeniu, ktoré je príliš obtiahnuté alebo priliehavé. Je nielen vyzývavé, ale aj keď sa potíte, látka sa bude lepiť na spotenej pokožke a môže pôsobiť veľmi nepekne,“ uvádzajú. Naopak odporúčajú nosiť voľnejšie a zároveň vzdušné oblečenie, ako sú šaty voľného strihu, maxi šaty, šaty a sukne v tvare A.

image

Matovičov poslanec zdieľa rady pre cudné obliekanie žien.

Facebook/ Slovenský dohovor za rodinu

Tipy sú doplnené obrázkom sv. Alfonza s citátom, ktorý znie nasledovne: „Smrteľného hriechu sa dopúšťajú ženy, ktoré necudne odhalia svoj hrudník alebo nevhodne odhalia svoje končatiny."

image

Igor Matovič je Homofób roka. Expremiéra potopil výrok, že Pellegrini je po*ratý bu*erant

Sám poslanec Kuriak k bizarnému statusu dodal: „U mnohých dnešných žien je cudnosť neznámy pojem...o to zaražajúcejšie je odhaľovanie sa vydatých žien v rokoch a ich,, módne " doplnky od hlavy po členky nôh sú tiež zaražajúce a na zamyslenie..“

image

Matovičov poslanec zdieľa rady pre cudné obliekanie žien.

Facebook/ Slovenský dohovor za rodinu

Rozsiahly manuál „ženskej cudnosti“ katolíckych žien obsahuje aj tipy na konkrétne látky oblečenia, štýlové doplnky, opaľovací krém či poznámky typu „prepotený vzhľad nepôsobí žensky, takže noste so sebou malú fľaštičku s pleťovým rozprašovačom, aby ste sa počas dňa mohli osviežovať.“

Zaujímavosťou je, že originálny obrázok s citátom sv. Alfonza pochádza z obskúrnej facebookovej stránky s názvom Tradičná katolícka ženskosť, pri ktorej prezeraní si nezasvätený čitateľ na prvý pohľad nie je istý, či ide o paródiu, alebo tento obsah autor naozaj myslí vážne. Cudnosti ženského obliekania je tam totiž venovaná prevažná väčšina príspevkov, veď posúď sám.

Status si vyslúžil tvrdú kritiku, reagujú aj osobnosti

Zdieľaný status poslanca OľaNO si v komentároch pod príspevkom vyslúžil tvrdú kritiku. „Kedy sa chystáte upaľovať čarodejnice na hranici? Nech stíham zdrhnúť pred inkvizíciou,“ napísala užívateľka Andrea.

„Pane vy ste si pomýlili storočie? Abo ako? Viete v akom časopriestore sa nachádzate? Či ako?“ komentovala používateľka Andrea.

„Svetu by pomohlo keby ste zabudli heslo od svojho účtu na Facebooku, lebo tieto Vaše výlevy, to je teda grc,“ ostro kritizovala status užívateľka Lulu.

Príspevok, ktorý obletel slovenský internet si všimla aj kontroverzná nezaradená poslankyňa Romana Tabak, ktorá Kuriaka totálne zotrela. „Krásne leto ti prajem! Nepi toľko toho omšového vína,“ napísala na svojej facebookovej stránke.

Ku Kuriakovmu príspevku na Facebooku sa vyjadrila aj obľúbená herečka a influencerka Kristína Tormová. „Holá sloboda pjur médžik ženy v rokoch. Ďakujem, že môžem žiť v (svojej) slobode..aj v rokoch!,“ napísala na Instagrame a pripojila aj niekoľko svojich fotiek z kúpania, ktoré by poslanca vzhľadom na jeho názory, určite nepotešili.

„…takto bez módnych doplnkov od hlavy po päty, odhalená (ale neviem, keď som dvakrát vydatá a z toho raz rozvedená, mám iné pravidlá?). Netuším, ako sa dá žiť v tom, že naozaj veríš na smrteľné hriechy (pohoršenia),“ pýta sa na sociálnej sieti Tornová.

Rázny odkaz poslancovi poslala aj gynekologička Denisa Marcišová, ktorá na Instagrame vystupuje pod profilom myswedish_gynlife.

„Túto fotku venujem pánovi poslancovi Kuriakovi. Žena, vydatá, v rokoch (mám 35, tak neviem, či už som v rokoch). A ešte aj doktorka!!!! Vážený pán poslanec a iní, čo sa chcete starať do toho, čo si ženy obliekajú, s kým spia a čo robia so svojimi telami a maternicami, MOJE TELO, MOJA VOĽBA!!!," odkázala Kuriakovi lekárka a text doplnila o fotku svojho dekoltu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:16