Tragédia v BratislaveFacebook/polícia Sr - Bratislavský Kraj/
StoryEditor

Syn vodiča, ktorý sedel vedľa, tiež nafúkal. Polícia potvrdila piatu obeť tragickej nehody, 21-ročné dievča

Miroslav KamodyTASR03.10.2022., 10:00h

Medi obeťami nezodpovednej jazdy opitého vodiča sú aj dvaja študenti Univerzity komenského.

Lajkuj Brainee.sk na

Nehoda si podľa doterajších informácií TASR vyžiadala piatich mŕtvych a sedem zranených. Z toho dvaja sú v umelom spánku v kritickom stave. Polícia a hasiči o tom informovali na sociálnej sieti. Na mieste zomreli štyria ľudia, piatu obeť dnes v poludňajších hodinách potvrdila polícia na Facebooku. Ide o 21-ročné dievča.

image

Obrovská tragédia v Bratislave. Z Mosta SNP skočil 40-ročný muž, na mieste bol mŕtvy

„Podľa doterajších informácii vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb,” uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla. Podľa Denníka N bol vodičom Škody Superb člen Deaflympijského výboru Slovenska. Pôvodne ide o Slovenskú federáciu nepočujúcich športovcov.

 

Opitý a ešte aj agresívny

Podľa najnovších informácií mal mať vodič až 1,6 promile. Opitý bol aj jeho spolujazdec. „Ak si niekto v takom stave sadne za volant, tak sa niet čo čudovať, že môže stratiť kontrolu nad vozidlom a dopadne to takto tragicky,“ ​vyjadril sa k tragédii policajný prezident Štefan Hamran. „Je pre nás zarážajúce, že vodič je schopný sa dopustiť niečoho takéhoto a potom ešte agresívne vystupuje smerom k policajtom alebo k zdravotníckemu personálu,“ prezradil Harman.

Podľa polície nafúkal aj spolusediaci vodiča, syn Lukáš.

Na sociálnych sieťach sa začínajú šíriť fotografie obetí tragickej udalosti. Na univerzitných fakultách si ich zapálením sviečky uctievajú študenti aj učitelia. Medzi obeťami sp aj dvaja študenti Univerzity komenského, dievča a chlapec. Chlapec bol podľa našich informácií 22 ročný študent učiteľstva, Marek.

 

Minister financií Igor Matovič tvrdí, že medzi obeťami sú študenti, ktorí šli na autobus na danú trasu prvýkrát. Tieto informácie nik nepotvrdil. S ministrom vnútra sa vraj bavili o tom, že by sa mali zaviesť tvrdšie sankcie z ktorých sa neskôr budú odškodňovať pozostalí.

Ľudia pomáhali, ako vedeli

Na mieste zasahujú všetky záchranárske zložky. „Na mieste aktuálne vykonávame potrebné úkony. Akonáhle to situácia umožní, poskytneme bližšie informácie,” doplnila polícia. 

„Vystúpil som z autobusom veľmi pomaly som kráčal k tabule odjazdov a za 5-10 sekúnd mi auto prefučalo za chrbátom a žiaľ, odhodilo ľudí navôkol. Pomáhali sme, čo sme vedeli. Nebudem to ďalej opisovať z úcty k ľuďom,” napísal pod príspevkom polície očitý svedok udalosti Tomáš. Podľa jeho slov chýbal meter a pol a mohol byť medzi obeťami.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 00:00