Starosta obce v Levickom kraji nahlásil podivné správanie sa učiteľa. Ten stihol stráviť tri hodiny so žiakmi, potom nafúkal cez tri promile.Polícia Sr/nitriansky Kraj, Facebook/
StoryEditor

Prerástol nám alkohol cez hlavu? Učiteľ vyučoval s viac ako troma promile, dostal štvormesačnú podmienku

Martina Bednárová04.10.2022., 11:00h

Starosta obce v Levickom kraji nahlásil podivné správanie sa učiteľa. Ten stihol stráviť tri hodiny so žiakmi, potom nafúkal cez tri promile.

Lajkuj Brainee.sk na

Možno to spôsobila tragická nedeľná autonehoda na Zochovej zastávke, ale posledné dni si čoraz viac všímame neplechu, ktorú dokáže alkohol napáchať. Najnovšie levickí policajti na Facebooku informovali o kauze na dedinskej škole.

30 mesiacov si za katedru nesadne

„Učiteľa, ktorý už mal za sebou odučené tri vyučovacie hodiny podrobili policajti  dychovej skúške, ktorá preukázala prítomnosť alkoholu v dychu. Nafúkal celkom 3,10 promile.

image

ALKOHOL ZABÍJA...L. K tragickej udalosti na Zochovej sa vyjadril aj vyliečený alkoholik Mojsej

Po vytriezvení tak bol muž obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a Okresný súd v Leviciach ho v superrýchlom konaní odsúdil na 4 mesiace odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu probačného dohľadu v trvaní 20 mesiacov a trest zákazu činnosti vykonávať pedagogickú činnosť na 30 mesiacov,“ informuje polícia.

Po tragickej nedeľnej nehode v hlavnom meste sa ozývajú kritické hlasy ohľadom dostupnosti alkoholu. Niektorí vyzývajú na posunutie hranice, po ktorej bude možné na Slovensku užívať alkohol na 21 rokov, niektorí chcú exemplárnejšie tresty pre vodičov pod vplyvom alkoholu. Pravdou však zostáva, že akékoľvek zmeny, ktoré vstúpia do platnosti, sa prejavia v našej krajine až o pár rokov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 17:38