Tragická nehoda v BratislaveMartin Baumann/Tasr
StoryEditor

Krutá realita po vytriezvení. Dušan, ktorý autom zabil päť ľudí, mal na kolenách prosiť policajtov o smrť

Miroslav Kamody04.10.2022., 16:08h

Dušanovi Dědečkovi hrozí doživotie. Po vytriezvení si uvedomil, čo spôsobil a policajtov prosil o smrť.

Lajkuj Brainee.sk na

Vinníkovi nočnej tragickej nehody v centre Bratislavy namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Okrem opitosti mala byť dôvodom aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom. Výsledkom je zbytočná smrť piatich mladých ľudí.

„Z toho, čo som videl, som nezaregistroval nejaké brzdné stopy,” dodal prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. Vodič bol i so spolujazdcom, ktorý utrpel ľahké zranenia, na mieste zadržaný. „Ešte aj vtedy sa správal agresívne,” upozornil. Podľa dostupných informácií bol vodičom Škody Superb člen Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček.

image

ALKOHOL ZABÍJA...L. K tragickej udalosti na Zochovej sa vyjadril aj vyliečený alkoholik Mojsej

Prosil o smrť

Agresivita však zrejme spolu s vytriezvením zmizla a Dědeček si naplno uvedomil, čo spôsobil. Ako totiž informuje portál zregiony, Dušan mal po vytriezvení údajne prosiť policajtov o zbraň, pričom si kľakol na kolená. „Dookola len prosil, aby ho zabili alebo že on sa zabije sám,” poznamenal zdroj.

Dědeček je momentálne už obvinený. Podľa informácií webu Startitup ho krátko pred 16-tou hodinou priviezli do budovy Krajského riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave.

image

Tragická nehoda v Bratislave

Martin Baumann/Tasr

Doživotie

Eskorta bola zložená z viacerých vozidiel, pretože podľa všetkého je tu operatívna informácia, že existuje bezpečnostné riziko o tom, že mu chce niekto ublížiť.

,,Na základe týchto úkonov bola zabezpečená potrebná dôkazná situácia, umožňujúca vzniesť obvinenie konkrétnej osobe. Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie a následne bolo zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky vznesené obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia 60-ročnému Dušanovi D. z Bratislavy. V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona za toto konanie trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža," informuje polícia na Facebooku.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených. Hovorca STU v Bratislave Juraj Rybanský pre TASR potvrdil, že v kritickom stave sú v nemocnici dvaja študenti STU.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:59