Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti spôsobil víkendovú tragickú dopravnú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami, bude stíhaný na slobode. Martin Baumann/Tasr
StoryEditor

Dědeček poskytol médiám otvorený rozhovor. Vyjadril sa aj k tomu, že chcel spáchať samovraždu

Martina Bednárová07.10.2022., 16:31h

Len deň po tom, čo súd rozhodol, že nebude väzobne stíhať opitého šoféra, ktorý autom vrazil do ľudí na Zochovej zastávke, poskytol obvinený rozhovor médiám.

Lajkuj Brainee.sk na

Dušan Dědeček. Momentálne najznámejšie meno na Slovensku. Muž, ktorý má na svedomí životy piatich mladých ľudí. Opitý sadol za volant, na sedadle spolujazdca sedel jeho taktiež opitý syn. V centre mesta to doslova napálil do čakajúcich na autobus. Zabil päť ľudí, a zažil snáď najhoršiu opicu na svete. Nedá sa to ani porovnať s tým, čo zažívajú rodiny študentov. Dědečka stíhajú za tento čin na slobode. Už v cele predbežného zadržania skutok oľutoval a je rozhodnutý prevziať zodpovednosť. Médiám poskytol rozhovor, v ktorom pri mikrofónoch sedí zdrvený a bledý muž. 

Vedel som, čo som spravil

„Strašne ma mrzí, čo som urobil. Mrzia ma zmarené životy. Aj keď to asi rodičia nepríjmu, chcem ich prosiť o ospravedlnenie,“ začal svoju spoveď Dědeček. „Nikdy som nechcel, aby sa také niečo stalo. Mrzí ma, že som aj včera nevydržal ďalší tlak, nie som na to zvyknutý. Chcem sa ospravedlniť všetkým, že som ušiel,“ reagoval na svoje správanie sa po štvrtkovom súde Dědeček. To, čo sa udialo, si uvedomil už v aute. Podľa vlastných slov nebol po nehode agresívny. Muž tvrdí, že je pripravený niesť zodpovednosť za vinu. „Nikdy nebudem ten, čo som bol. Neviem odpovedať na otázku, prečo som si sadol za volant v takom stave,“ povedal novinárom z TV JOJ a TV Markíza. 

Dědeček tvrdí, že nevie presne koľko vypil, vraj dva poháriky doma, lebo rum mu až tak nechutí. Do práce vraj prišiel otvoriť kanceláriu, v ktorej pôvodne ani neplánoval byť. Už na pracovisko išiel v podnapitom stave. Popíjal ešte v kancelárii, aj so synom. Vraj ho od toho, aby šoféroval opitý, nikto neodhováral. Ani syn, ktorý si s ním do auta sadol.

K tomu, čo si pamätá z jazdy, sa kvôli prebiehajúcemu dokazovaniu nechcel vyjadriť. Dědeček v interview tvrdí, že po alkohole bežne nesiaha, mala to byť výnimočná situácia. 

List rodine nepísal

Rodinám mladých obetí zatiaľ listy nepísal. Obvinený muž tvrdí, že v CPZ (cele predbežného zadržania) bol v hroznom stave. Novinári sa ho pýtali aj na samovraždu, vychádzali z informácií, ktoré unikli deň po tragickej nehode, že Dědeček mal prosiť policajtov o zbraň a chcel sa zabiť. „Mám určité ciele. Prepáčte, nechám si to pre seba,“ reagoval na otázky o samovražde. „Za svoj hriech budem pykať,“ povedal rozhodne.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 16:21