Švédska polícia našla telo muža bez hlavy a rúk.Shutterstock/
StoryEditor

Švédska polícia nás prosí o pomoc. Našli telo muža bez hlavy a rúk, môže ísť o Slováka

Nikola Michalkova19.01.2023., 09:00h

Vo Švédsku sa našlo telo muža, má ísť o vraždu. Je tu možnosť, že obeťou môže byť Slovák.

Lajkuj Brainee.sk na

Polícia Slovenskej republiky dnes zverejnila na svojej facebookovej stránke výzvu švédskej polície, ktorá požiadala o zverejnenie žiadosti o pomoc pri identifikovaní tela muža. Telo našli ešte 9. októbra 2021 v obci Boras. Tento prípad úrady vyšetrujú ako vraždu, pričom chýbajú dôležité časti tela, ako je hlava a ruky. 

Švédskej polícii sa podarilo zistiť na základe expertízneho skúmania, ako by mohol muž vyzerať. Má ísť o muža v strednom veku, 166-175 centimetrov vysoký a veľkosť chodidla 36. „Keďže porovnávanie DNA obete vraždy, ani ďalšie analýzy získaných pozostatkov v policajných databázach nepriniesli žiadne výsledky, švédska polícia sa obrátila na súkromnú spoločnosť, ktorá na základe DNA vypracovala približnú podobu muža,“ uvádza sa v statuse polície. 

image

Česká rieka vyplavila zohavené telo Slováka. Muž nemal hlavu ani genitálie

Podobný prípad, v ktorom telu chýbala hlava a genitálie, sa stal aj v Česku. Obeťou bol Slovák, ktorého telo našli v rieke Berounka. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. máj 2024 20:29