Marek Hečko sa sám vrátil na miesto činuYouTube/Essex Police
StoryEditor

VIDEO Slovák v Anglicku zavraždil muža, ktorý sa stretával s jeho expriateľkou. Policajtom sa opitý priznal na mieste činu

Miroslav Kamody17.03.2023., 09:00h

Muž doplatil na to, že v rámci mileneckého vzťahu si začal so ženou, ktorou bol chorobne posadnutý mladý Slovák z Bojníc.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovensko sa opäť zviditeľnilo v zahraničí tým najhorším možným spôsobom. 26-ročný Marek Hečko bol tento týždeň odsúdený na doživotie za vraždu ženatého otca dvoch detí. Ohavný čin spáchal ešte v júli 2022, píše BBC.

Obeťou bol 44-ročný Adrian Ellingford, ktorý mal milenecký vzťah s Hečkovou expriateľkou Stephanie Breame. Tá sa so Slovákom rozišla v máji minulého roka. Prokurátori však tvrdili, že po rozchode prejavoval správanie podobné stalkingu (chorobnému prenasledovaniu).

image

Rituálne zavraždil svoju rodinu, svojim deťom vyrezal srdcia z hrude. Napriek tomu sa možno vyhne trestu smrti

Čepeľ zostala v obeti

Na súde zaznelo aj to, že sa neohlásene objavoval v jej práci či u nej doma, neustále jej volal, posielal správy a vyhľadával jej meno na internete. V noci, keď došlo k vražde, sa Breame zobudila a Ellingfordovi povedala, že niekto je v dome.

Po tom, čo vstal, sa rýchlo zosunul k zemi po dvoch bodných ranách do chrbta. Čepeľ noža sa zlomila a zostala v tele. Muž bol na mieste vyhlásený za mŕtveho.

Hečko z miesta utiekol, no ako potvrdzujú policajné kamery, neskôr sa na miesto vrátil. Na záberoch je vidieť, ako sa opitý blíži k policajtom pred domom s fľašou v ruke. „Viem, čo sa stalo,“ hovoril policajtom.

Usvedčujúce priznanie

„Poznám ľudí, ktorí sa na tom podieľali.“ Hoci im odmietol povedať svoje meno, tvrdil: „Potrebujete ma, aby ste zistil, čo sa stalo... ak ma nemáte, neviete, čo sa stalo.“ Rozprával o zabití muža a tvrdil, že neexistuje žiadny dôkaz, že za vraždou je práve on.

Problémom pre Slováka však bolo, že dovtedy polícia nezverejnila vôbec nič o vražde, rovnako tak ani to, že obeťou bol muž. Hečko bol označený za hlavného podozrivého a neskôr jeho DNA potvrdili na fľaši, ktorú v dome nechal prázdnu, a rovnako tak aj na vražednej zbrani.

image

Marek Hečko sa sám vrátil na miesto činu

YouTube/Essex Police

Hečko na súde poprel, že by Ellingforda poznal, no porota ho nakoniec po trojtýždňovom procese uznala vinným. Manželka zabitého muža na súde medzitým vzdala hold svojmu „úžasnému 17-ročnému manželovi“.

Zronená manželka

„V tomto všetkom je najviac srdcervúci dopad na dvoch nevinných chlapcov. Áno, všetci sme stratili Adriana a vyrovnávame sa s vlastným smútkom a následkami jeho smrti, ale nezaslúžili si, aby im takto zobral ich milovaného otca. Majú 12 a 10 rokov a nie sú dosť starí na to, aby si skutočne pochopili, čo stratili.“ povedala.

image

Marek Hečko sa sám vrátil na miesto činu

YouTube/Essex Police

„Nebudú ho mať pri sebe počas míľnikov v ich živote. Nikdy ich nebude môcť naučiť šoférovať, kúpiť im prvý drink alebo osláviť ich akademické úspechy. Nikdy z nich neuvidí vyrastať mladých mužov, ktorí majú svoje vlastné partnerky a rodiny. Nikto nikdy nebude môcť nahradiť ich otca,“ dodala zronená žena o svojom manželovi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:56