Údajný pas Ľuboša BlahuTASR/Jaroslav Novák, Facebook/Miroslav Žiak
StoryEditor

Žiak z SaS tvrdí, že Blaha má ruské občianstvo a ukázal jeho údajný pas. Poslanec Smeru ho vysmial

Miroslav Kamody05.09.2023., 12:00h

Predvolebná kampaň je v plnom prúde. Poslanec Smeru má údajne ruský pas. Okrem toho sa krajina pod nadvládou Vladimira Putina údajne snaží čo najviac zmanipulovať situáciu na Slovensku vo svoj prospech.

Lajkuj Brainee.sk na

Kandidát v parlamentných voľbách za SaS Miroslav Žiak zverejnil na svojom facebookovom profile informáciu, že konšpirátor a poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) má údajne spolupracovať s Ruskou federáciou a dokonca vlastniť aj ruský pas. Z toho podľa Žiaka vyplýva, že Blaha má aj ruské občianstvo.

Ako však Žiak niekoľkokrát vo videu spomenul, ide o informácie, ktoré nie je momentálne možné overiť. „Po skončení tohto videa pôjdem aj na Špeciálnu prokuratúru podať podnet na vlastizradu aj vyzvem komisiu, aby konala,” uviedol počas priameho prenosu.

image

Užitoční idioti slovenskej politiky. Pripomeňte si, aké vyjadrenia mali tesne pred ruskou inváziou Fico, Blaha či Danko

Neoveriteľný mail

„Kontaktovali ma Anonymous, z anonymného proton mail-u, u ktorého neviete overiť jeho vlastníka, mi prišli dva súbory. Prvým je list tajomníka ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie pánovi Bratčíkovi, ktorý je ruským veľvyslancom na Slovensku o tom, ako treba aktivizovať.”

V liste sa píše, že v súvislosti s voľbami by mal ruský zbor zintenzívniť množstvo podujatí a komunikáciu s lojálnymi slovenskými politikmi, a rovnako tak obnoviť kontakty so slovenskými médiami. Podľa listu mali byť uvoľnené dodatočné finančné prostriedky na stretnutia so slovenskými podnikateľmi a politikmi kandidujúcimi vo voľbách a zastupujúcimi slovenskej opozície.

„Žiadam o zabezpečenie nepretržitého dialógu s predstaviteľmi politických strán Smer-SD a SNS. O výsledkoch vykonanej práce ma bezodkladne informuje. S úctou, prvý námestník ministra, V. Titov,” cituje preklad poslanec vo videu. Pravda je, že Vladimir Titov skutočne je námestníkom ruského ministra zahraničných vecí.

Ruský pas

Následne Žiak zverejnil aj fotografiu ruského pasu, ktorý mal Blaha údajne dostať 5. júna 2019 po návšteve Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov. Žiak chce osloviť aj volebnú komisiu a dať preveriť, či môže Blaha vôbec kandidovať vo voľbách. „Pripomínam, že to neviem overiť,” dodal.

image

Údajný pas Ľuboša Blahu

Facebook/Miroslav Žiak

Aj keď fotografie vyzerajú vierohodne, nie je jasné, či červený ornament nad hlavou poslanca Blahu prekrýva jeho fotografiu alebo nie. Blaha sa sociálnej sieti Telegram už stihol zareagovať: „Reakcia na asi najabsurdnejší hoax, aký sa o mne kedy šíril. Žiak zo Sasky sa môže tešiť na trestné oznámenie. Vraj mám ruský pas a vraj som ruský občan. Im už dočista preskočilo.”

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 20:06