Boris Kollár a Martin BorguľaMartin Baumann, Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Ide o cirkus, ktorý má prekryť neschopnosť vedenia polície, hovorí Kollár. NAKA zasahovala aj vo Fun rádiu

Nikola Michalkova04.10.2023., 10:00h

NAKA v stredu zasahuje vo viacerých miestach v Bratislave. K zásahu sa vyjadrilo aj Fun rádio a Boris Kollár.

Lajkuj Brainee.sk na

Aktualizované -  Boris Kollár k zásahu NAKA zvolal tlačovú konferenciu. „Nebol nikto obvinený, nebol nikto zadržaný, jednalo sa iba o policajný cirkus,“ povedal. Ako informuje portál tvnoviny.sk, Kollár tvrdí, že dokumenty, ktoré si polícia odniesla, „majú už tri mesiace k dispozícii na NAKA“. Okrem toho objasnil aj svoju pozíciu v rádiu. Povedal, že nie je v priamom vedení spoločnosti. „Nie som konateľom ani štatutárom, som len konečným užívateľom výhod,“ vyjadril sa a následne prečítal stanovisko spoločnosti Radio Group. 

Vyšetrovatelia boli podľa jeho slov korektní a slušní, no zároveň povedal, že pri tomto zásahu išlo o cirkus, „ktorý mal prekryť neschopnosť vedenia polície.“ Poukázal tiež na aktuálnu situáciu na hraniciach. K ostatným firmám, vrátane tej, ktorá je blízka Martinovi Boguľovi, sa nevyjadril.

K akcii na svojom Facebooku vydalo vyhlásenie aj samotné rádio. „Nie sme si vedomí, že by sme nejakým spôsobom porušili zákon. Sme slobodné a nezávislé médium a pánom veríme, že všetko prebehne v súlade so zákonmi a v nevyhnutnej miere,“ píše sa v príspevku. Okrem toho dodali, že vyšetrovatelia boli milí a predložili im všetko, o čo požiadali. 

K akcii sa vyjadrila aj Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku. „Príslušníci NAKA dnes od ranných hodín realizujú akciu s názvom ‚TARGETY‘, ktorá je zameraná na objasnenie rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti. Podľa zistení polície mala byť páchaná v rokoch 2011 až 2021 so škodou na DPH vo výške približne 7 500 000 eur,“ píše v príspevku. 

Zaisťovacie úkony sa celkovo vykonávajú na 17 miestach v rámci Slovenska. 

Podľa informácií TV Markíza je vraj dôvodom zásahu preverenie podozrenia z ekonomickej trestnej činnosti – údajné podvody s faktúrami. Existuje totiž podozrenie, že v spomenutých firmách fakturovali určité služby či tovary fiktívne. Ako sa píše na portáli tvnoviny.sk, ide len o zaisťovaciu akciu, počas ktorej sa preverujú dokumenty. Podľa doposiaľ zistených informácií nikoho nezadržali. 

Podľa informácií portálu Pravda.sk v Bratislave na viacerých miestach zasahuje Národná kriminálna agentúra. Elitní policajti mali zasahovať v niekoľkých firmách v Bratislave. 

Zásah vo viacerých firmách

Polícia mala vstúpiť aj do Fun rádia, ktoré patrí do portfólia firiem Borisa Kollára. Taktiež v spoločnosti SLOVCLEAN, ktorá je zas blízka bývalému poslancovi Sme rodina, Martinovi Borguľovi. NAKA do rádia podľa Pravdy vtrhla krátko po deviatej hodine ráno. Na miesto dorazila približne desiatka policajtov. V spoločnosti SLOVCLEAN sa odohrala podobná situácia. 

image

Chce Musk dobehnúť Borisa Kollára? Ich deti by si už mohli zahrať futbalový zápas, jeho jedenáste dieťa sa volá Techno Mechanicus

Policajti zasahujú aj v budove, v ktorej kedysi sídlila spoločnosť Akzent Media. Dnes je už zrušená. Ide o pokračovanie veľkej akcie s názvom VATA. Zásah sa podľa nepotvrdených informácií týka aj firiem, ako napríklad Prvá stavebná sporiteľňa, Media Print Kappa, Benalex a ďalších.

Akcia VATA sa týkala jedného z IT projektov. Realizoval sa v utajenom režime. Na celý projekt bolo poskytnutých 52 miliónor eur s DPH. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 04:44