RTVS
StoryEditor

Záznam, ktorý nemal nikto počuť. Marcel Merčiak vulgárne vynadal kolegovi

HNonline.sk07.02.2022., 07:29h
Športový komentátor Marcel Merčiak vybuchol počas komentovania zimnej olympiády v Pekingu. Svojho kolegu zasypal spŕškou vulgarizmov.
Lajkuj Brainee.sk na

Internetom sa voľne šíri video, v ktorom známy slovenský športový novinár a komentátor Marcel Merčiak nadáva svojmu kolegovi, pričom si vôbec nedáva servítku pred ústa. 

V nahrávke vulgárne nadáva svojmu kolegovi Braňovi, pričom celý čas používa zvýšený tón hlasu. 

Merčiak sa sťažuje na to, že ho kolegovia nechali povedať niečo, čo povedať nemal a čo sa do prenosu nehodilo. Následne pokračuje vo svojej spŕške vulgarizmov pod návalom hnevu.

Uniknutá nahrávka internej komunikácie medzi Merčiakom a jeho kolegom (video nie je vhodné pre maloleté osoby, nakoľko obsahuje vulgarizmy):

Ako informuje Čas, podľa RTVS išlo o súkromnú konverzáciu zamestnancov, ktorá sa neobjavila v živom televíznom vysielaní.

"RTVS však veľmi mrzí, že nedorozumenia zapríčinené vysokým pracovným nasadením, v náročných a vypätých podmienkach, viedli k vyostrenému konfliktu a zverejneniu nahrávky. Štandardne sú prípadné konflikty na pracovisku riešené interne a mrzí nás, že niekto zo zamestnancov sa rozhodol situáciu riešiť zverejnením súkromnej konverzácie na internete a tým uškodiť kolegovi a zároveň aj RTVS ako inštitúcii," napísala RTVS vo svojom stanovisku.

​Reagoval už aj samotný Merčiak, ktorý sa ospravedlnil a vyjadril ľútosť nad tým, ako reagoval.

"Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom," povedal. Podľa jeho slov sa však v týchto chvíľach musí sústrediť na prácu.

"Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme," dodal športový komentátor.

V prípade Merčiaka nejde o prvý takýto prešľap. Vo futbalovom zápase medzi Slovenskom a Írskom v priamom prenose zakričal "prosím vás držte hubu tam v tej Bratislave, všetko tu počujeme." Nebolo vtedy jasné, komu Merčiak svoje slová adresuje.

Dnešné video sa okamžite na internete šíri rýchlo a reagovala už aj satirická stránka Zomri.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:16