FutbalistaTASR/AP/Rui Vieira
StoryEditor

Hviezdny Ronaldo ublížil autistickému chlapcovi, teraz sa na neho zosypala kritika. Prípad rieši aj polícia

kov12.04.2022., 10:30h
Internet už minulý týždeň zaplavili zábery na ktorých nahnevaný futbalista rozbil telefón autistickému chlapcovi, incident rozdelil jeho fanúšikov na dva tábory. K prípadu sa najnovšie vyjadrila aj chlapcova matka.
Lajkuj Brainee.sk na

Christiano Ronaldo si skrátka neudržal nervy na uzde. Po prehratom zápase proti Evertonu v anglickej Premier League rozbil mobil detského fanúšika súpera, s ktorým prehral. Najhoršie na tom je, že išlo o autistického chlapca. K prípadu sa najnovšie vyjadrila jeho matka.

Incident sa odohral krátko po skončení zápasu v tuneli, kde si fanúšikovia bežne fotia svojich obľúbených futbalistov. Tieto momenty chcel zachytiť aj 14-ročný Jake, ktorého nadchádzajúca situácia evidentne šokovala.

Video

Záznam ukazuje, že futbalová legenda pomaly kráča smerom ku šatniam, no na chvíľu sa zastaví, a zohne sa k nohe, ktorá mu údajne krvácala. Potom si lepšie všimne chlapca s telefónom v ruke, a šmahom ruky sa po ňom zaženie. Telefón končí na zemi a rozbije sa, chlapcovi dokonca na ruke ostala modrina.

K prípadu sa pre Liverpool Echo vyjadrila aj chlapcova matka Sarah: „Boli sme so synom priamo pri tuneli, do ktorého vchádzali hráči. Jacob ich všetkých natáčal, nafilmoval všetkých hráčov United, ktorí prešli. A potom spustil telefón dole, pretože Ronaldo si stiahol ponožku a krvácala mu noha. Spustil telefón, aby zistil, čo to je – ani nemukol. Ronaldo potom prešiel okolo, bol evidentne nahnevaný, a vymlátil môjmu synovi telefón z ruky. Potom pokračoval ďalej,“ vysvetľuje vystrašená matka.

„Plakala som, bola som roztrasená, a Jacob bol v úplnom šoku – je autista. Tiež má dyspraxiu, takže poriadne nestrávil, čo sa udialo."

Podľa fotografií, ktoré Sarah zdieľala je jasné, že Ronaldo ho pri tom, ako sa zahnal po telefóne, udrel aj do ruky.

Jakeovi na nej dokonca zostala aj modrina.

Vystrašil autistického chlapca

Sarah Kelly ďalej uviedla, že to bol Jakeov prvý zápas, obaja dovtedy mali krásny deň, ktorý si Jake užíval. S incidentom sa však všetko zmenilo.

Nestáva sa veru každý deň, žeby niekomu dnes už jedna z futbalových legiend rozbila po zápase mobil, a udrela ho do ruky. Incident na Ronalda vrhá ešte nelichotivejšie svetlo vzhľadom na to, že chlapec je autista.

Sarah Kelly dokonca uvádza, že práve Cristiano Ronaldo patrí k chlapcovým idolom, napriek tomu, že nehrá za Everton. 

„Je z toho naozaj naštvaný a úplne ho to odrádza od toho, aby znovu išiel na zápas,“ hovorí Sarah.

„Áno, Ronaldo nie je z Evertonu, no nech máte radi ktorýkoľvek tím, on je veľkým hráčom. Môj syn vždy hovoril, že Ronaldo je ikona."

„Pochopila by som to, keby mu Jake mobilom mával pred tvárou, ale nebol blízko jeho tváre, skláňal sa k podlahe a natáčal jeho zranenie. Je to autistický chlapec a napadol ho futbalista, tak to vnímam ako mama,“ konštatuje Sarah.

Prípad už rieši aj polícia a futbalový klub Manchester United uviedol, že bude počas vyšetrovania plne spolupracovať.

Známy futbalista sa za incident už ospravedlnil prostredníctvom sociálnych sieti.

Ospravedlnenie

„Nikdy nie je ľahké vyrovnať sa s emóciami v ťažkých chvíľach. Napriek tomu musíme byť vždy úctiví, trpezliví a ísť príkladom všetkým mladým, ktorí milujú túto krásnu hru.Rád by som sa ospravedlnil za svoj výbuch, a ak to bude možné, rád by som pozval tohto fanúšika, aby si pozrel zápas na Old Trafford v znamení fair-play a športového ducha,” napísal Ronaldo na svojom Instagrame.

Po tomto vyjadrení sa futbaloví fanúšikovia rozdelili na dva tábory. Niektorí Ronalda chápu, a chvália jeho skoré ospravedlnenie, zároveň aj prihliadajú na to, že hviezda po prehratom zápase bola vo víre negatívnych emócii a nevyhodnotila situáciu správne. Iných zase Ronaldove vyjadrenie neobmäkčilo.

„Máte 37 rokov, bez ohľadu na to, ako vás to mrzí, nie je to ospravedlnenie pre vaše správanie. Chlapec, ktorého ste napadli, je autista. Som matkou dieťaťa s ASD, preto mi dovoľte povedať vám, aké celoživotné dôsledky bude mať váš emocionálny moment na tohto chlapca,“ napísala pod jeho príspevok jedna komentujúca.

V prípade Cristiana Ronalda to nie je prvý škandál, ktorý sa s hviezdnym futbalistom spája. V minulosti bol podozrivý aj zo znásilnenia, ktoré sa malo odohrať v roku 2010. 

Stíhanie však bolo zastavené pre nedostatok dôkazov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:07