Barbora Žiačiková, Jessica CampbellRtvs/tasr/ap/
StoryEditor

Redaktorka RTVS spôsobila vo Fínsku škandál, urazila trénerku Nemecka. Na situáciu reaguje

pc19.05.2022., 11:30h

Naším cieľom bolo poukázať na fakt, že aj v športe, ktorý je celospoločensky vnímaný skôr ako mužská dominanta, je priestor pre ženy, obhajuje jej otázku Richard Lintner. Prehovorila aj Barbora Žiačiková.

Lajkuj Brainee.sk na

Jessica Campbell je bývalá reprezentantka Kanady, ktorá sa na MS v hokeji 2022 teší veľkej pozornosti. Pôsobí totiž v trénerskom tíme nemeckej hokejovej reprezentácie ako prvá žena v histórii svetových šampionátov. Do tímu si ju osobne vybral Toni Söderholm, fínsky kouč Nemcov. Podľa informácií portálu YLE ju v stredu zaskočila otázka, ktorú jej položila redaktorka RTVS Barbora Žiačiková.

Otázka, na ktorú sa sťažovala

Kanaďanka bola počas tlačovej besedy konfrontovaná otázkami Žiačikovej. „Aké je to byť v tíme ako atraktívna žena, keď je okolo vás toľko príťažlivých mužov? Možno máte niektorých radšej ako ostatných,“ mali znieť slová redaktorky RTVS.   

Campbell sa ospravedlnila s tým, že nerozumie, čo sa redaktorka slovenskej verejnoprávnej RTVS snaží povedať. Barbora Žiačiková otázku zopakovala. 

Asistentka hlavného trénera nemeckej hokejovej reprezentácie zostala zaskočená. „Toto je moja práca a povolanie. Hráči si robia svoju robotu. Máme silný profesionálny vzťah, o nič iné nejde,“ uviedla podľa fínskeho portálu Jessica Campbell.

Bývalá reprezentantka Kanady sa následne mala sťažovať mediálnemu manažérovi nemeckého tímu. Fínsky kouč Nemcov uviedol, že u hráčov má veľký rešpekt, pričom pracuje s veľkou energiou a hľadá riešenia na odstránenie chýb z ich hry. 

Chcú jej sprostredkovať opätovné stretnutie 

O stanovisko sme požiadali aj RTVS. Podľa verejnoprávnej televízie išlo o otázky od tvorivého tímu k pripravovanému šotu pre zábavnú lifestyleovú reláciu Citronáda. 

Barbora Žiačiková je podľa RTVS roky v podobnej pozícii, keď je obklopená mnohými mužmi - športovcami, a zažíva tak rôzne vtipné, ale aj extrémne nepríjemné situácie na vlastnej koži. „Osobne ma úprimne veľmi mrzí celá vzniknutá situácia. Jessice Campbell sa hlboko ospravedlňujem a verím, že budem mať v najbližšom čase možnosť ospravedlniť sa jej aj osobne. Snažím sa robiť svoju prácu, ktorú milujem, najlepšie ako viem. Uvedomujem si, že v tomto kontexte to bola chyba, ktorá ma mrzí,“ povedala Barbora Žiačiková.

Otázku jej položila v súvislosti so zábavnou reláciou. „Citronáda je zábavná sprievodná relácia k MS v hokeji. Naším cieľom bolo poukázať na fakt, že aj v športe, ktorý je celospoločensky vnímaný skôr ako mužská dominanta, je priestor pre ženy, stále sa viac a viac presadzujú v mužskom hokeji na rôznych pozíciách a je to veľkým prínosom. V nadväznosti na to sme uvítali možnosť získať vyjadrenia aj od Jessicy Campbell prostredníctvom redaktorky Barbory Žiačikovej. Bohužiaľ, došlo k nedorozumeniu, otázka bola položená v súlade so spomínanou témou našej relácie, určite to Barbora nemyslela v zlom a už vôbec nechcela uraziť Jessicu Campbell,“ uviedol za tvorivý tím relácie Richard Lintner.

RTVS vzniknutá situácia ľudsky mrzí. „Už od stredajšej noci sme v kontakte s mediálnym manažérom nemeckej hokejovej reprezentácie. Snažíme sa sprostredkovať opätovné stretnutie Barbory Žiačikovej a Jessicy Campbell, aby si mohli celú situáciu vykomunikovať, a aby sa mohla pani Žiačiková za vzniknuté nedorozumenie osobne ospravedlniť,“ dodala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:54