Kolekcie za desiatky miliónov. Toto sú luxusné autá futbalových superhviezd.Instagram/Cristiano Ronaldo
StoryEditor

Kolekcie z ktorých ti padne sánka. Toto sú luxusné autá futbalových superhviezd

kov02.07.2022., 10:00h

Futbalové hviezdy patria k najlepšie zarábajúcim ľuďom na svete. A svoje kráľovské platy si vedia aj poriadne užiť, napríklad nejeden z nich má slabosť pre drahé autá.

Lajkuj Brainee.sk na

Len nedávno mal Christiano Ronaldo hlavu v smútku. Jeho Bugatti v hodnote dva milióny eur totiž skončilo nabúrané v múre. Šoférovať ho mal jeden z jeho zamestnancov, Ronaldo bol vtedy na dovolenke. Predok miliónového auta bol zničený, no vodič našťastie neutrpel žiadne zranenia.

Slávny futbalista vlastní impozantú kolekciu áut, avšak jeho kolegovia sa tiež nenechajú zahanbiť. Brainee ti prináša top výber najluxusnejších áut futbalových hviezd.

Lionel Messi

So zbierkou áut v odhadovanej hodnote takmer 48 miliónov eur je na čele rebríčku zberateľov áut medzi futbalistami argentínska legenda Lionel Messi. Messi zarobil vo svojej kariére viac ako neuveriteľnú miliardu eur, čiže zbierka áut v cene 48 miliónov pre neho predstavuje asi päť percent z jeho životných zárobkov, píše web The18.

image

Ferrari 335 S Spider Scaglietti.

Facebook/濱崎正滋

Medzi ďalšie autá v Messiho garáži patrí jedno z najrýchlejších áut sveta Pagani Zonda Tricolore za takmer 2 milióny eur, pozornosť púta aj Mercedes SLS AMG za 615 267 eur, Maserati Gran Turismo MC Strandale za viac ako 231 000 eur a Ferrari F430 Spyder v hodnote 157 000 eur.

Aby toho nemal málo, vlastní aj viacero Audi a Range Roverov, Lexus a Cadillac Escalade. Futbalový génius je napriek svojim zárobkom považovaný za skromného človeka, a na sociálnych sieťach príliš nezvykne ohurovať fotkami svojich drahých áut.

image

Vulgárni a drzí, myslia si, že im patrí im svet. Ľudia opisujú správanie Rusov na dovolenke

Christiano Ronaldo

Hviezda Manchestru United je vášnivým zberateľom luxusných áut, a v jeho vozovom parku sa nachádzajú mašiny v hodnote 21 miliónov eur. Čo teda Christiano Ronaldo ukrýva vo svojej garáži?

Najvzácnejším autom v garáži futbalovej legendy je Bugatti Centodieci za 11,5 milióna eur, z ktorých bolo vyrobených len 10 kusov. Ronaldova pôsobivá zbierka obsahuje tri Ferrari, dve Lamborghini, dve Bugatti, dva McLareny, dva Rolls-Royce, Porsche 911 Turbo S, Koenigsegg CCX, Bentley Continental GT Speed, Range Rover Sport SVR plus niekoľko Audi a Mercedes.

Vlastní aj Bentley za približne 216 616 eur, ktoré si kúpil po tom, čo sa minulý rok vrátil do Manchestru United, kde má zmluvu na 34 miliónov eur. Ronaldo je známy tým, že sa rád svojimi autami pochváli na Instagrame.

David Beckham

Bývalá ikona Manchestru United a anglickej reprezentácie stiera hranicu medzi futbalistom a celebritou. Jeho kolekcia luxusných automobilov má hodnotu niečo cez 19 miliónov eur.

Rokmi Beckham nazhromaždil naozaj pôsobivú zbierku, v ktorej môžeš nájsť čokoľvek od Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe v hodnote viac ako 288 000 eur, až po Ford Escort, ktorý kedysi kúpil od Ryana Giggsa za menej ako 10 000 eur. Bývalý futbalista doknca vlastní podiel vo firme Lunaz, ktorá vyrába elektromobily.

Mario Balotelli

Útočník tureckého klubu Adana Demirspor a talianskeho národného tímu je známy svojou láskou k autám, a jazdil už na množstve opulentných vozidiel vrátane Audi R8 V10, Bentley Continental GT, Range Rover či dvoch Ferrari 458 Spider.

image

Audi R8 V10.

Twitter/Audi Daily

Problémový Balotelli vlastní niektoré z najdrahších áut na svete, ako napríklad Audi R8 V10 a Bentley Continental GT, ktoré stoja zhruba 192 000 eur, Ferrari 458 Spider, ktoré stojí okolo 288 000 eur, Jaguar XJ220, ktorý stojí okolo 433 000 eur, atď. zbierka jeho áut má hodnotu viac ako 14 miliónov eur.

Útočník je neslávne známy bezohľadnou jazdou, čo viedlo k pokutám vo výške viac ako 288 000 eur za zlé parkovanie či za prekročenie rýchlosti.

Yaya Toure

Záložník z Pobrežia Slonoviny, ktorý hrá za Manchester City je mimo futbalu známy najmä svojou neuveriteľnou kolekciou drahých áut. Najdrahšie vozidlo, ktoré vlastní, je SUV Mercedes triedy G, ktoré stojí 481 370 eur.

Ďalším autom, ktoré vlastní a ktoré spadá do šesťciferného cenového rozpätia, je Rolls Royce Wraith, ktorý stál viac ako 385 000 eur, keď ho kúpil v roku 2013.

Toure má vo svojej garáži aj dve neuveriteľne drahé Porsche – Carerra, ktoré stojí 192 548 eur a Carrera 4S, ktoré má hodnotu takmer 145 000 eur – ako aj Bentley Continental.

Najradšej vraj jazdí na jeho Mercedese-Benz Brabus 850, ktorý dokáže dosiahnuť rýchlosť minimálne 250 km/h.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 14:57