TASR/AP
StoryEditor

FOTO Zemana previezli z Lán do nemocnice. Bol bezvládny, lekár prehovoril o jeho hospitalizácii

iDnes10.10.2021., 13:49h
Sanitka intenzívnej starostlivosti s kolónou limuzín v závese previezla krátko pred poludním prezidenta Miloša Zemana do Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe. Jeho zdravotný stav sa v posledných týždňoch veľmi zhoršil. Pri príchode do nemocnice bol prezident očividne bezvládny. Píše portál Idnes.cz.
Lajkuj Brainee.sk na

Brífing riaditeľa ÚVN a súčasne Zemanova ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala bol otázok, uviedla hovorkyňa nemocnice Jitka Zinke.

Prezident bol hospitalizovaný na moje odporúčanie. Poznáme jeho diagnózu, ale nemám súhlas so zverejnením, ukončil krátky brífing riaditeľ ÚVN a ošetrujúci lekár hlavy štátu Miroslav Zavoral.

Stretnutie s Babišom

Prezident tesne pred svojím prevozom prijal v Lánoch premiéra Andreja Babiša, podľa ktorého nemalo ísť o súčasť povolebného vyjednávania. Po stretnutí zámok opustil bez komentára pre médiá.

U našich západných susedov sa totiž v piatok a v sobotu odohrali voľby do Poslaneckej snemovne. Prezident má kľúčovú úlohu pri povolebných rokovaniach a menovaní premiéra.

V prípade, ak by nebol schopný plniť si povinnosti, tie by prešli na predsedu snemovne, ktorého zvolí parlament už v novom zložení.

Správu aktualizujeme.

iDnes.cz patrí vydavateľstvu Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:01