Skončil v nemocnici so zápalom pľúc. Nenechať sa zaočkovať bola obrovská chyba. Prosím, ak môžete, urobte to, vyzýva ostatnýchInstagram.com/mireketzler
StoryEditor

Český herec skončil na kyslíku. Neočkovať sa bola obrovská chyba, prosím, urobte to, vyzýva

Diana ŠubrtováiDnes28.11.2021., 09:00h
Populárny český herec musel byť hospitalizovaný v nemocnici. Svoje rozhodnutie neočkovať sa trpko oľutoval.
Lajkuj Brainee.sk na

Miroslava Etzlera museli pred niekoľkými dňami hospitalizovať. Nezaočkoval sa a dostal koronavírus. V nemocnici leží s obojstranným zápalom pľúc. Informoval o tom český portál iDnes. Na svojej sociálnej sieti vyzýva všetkých, aby sa dali zaočkovať

„Moji vzácni a blízki, asi ste si všimli, že som sa tu dlho neprezentoval. Dôvod je jednoduchý. Dostal som silný covidový atak spojený s obojstranným zápalom pľúc. Som na kyslíku a ďalší vývoj skôr tuším, než viem,“ napísal na Instagrame.

„A áno, nebol som očkovaný. Vďaka obrovskej láskavosti a profesionalite covidového oddelenia Nemocnice Česká Lípa pod vedením pána primára Jana Nováka a jeho geniálneho tímu ma napriek tomu berú ako človeka. Nenechať sa zaočkovať bola obrovská chyba. Prosím, ak môžete, urobte to,“ vyzval herec.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa mireketzler (@mireketzler)

„Neočkovaní neumierajú dostatočne rýchlo“

Pri fotografii Etzlera z nemocnice začali okamžite pribúdať podporné komentáre od kolegov a fanúšikov. Herca podporili kolegovia Mahulena Bočanová, Roman Vojtek, Lucia Kížková, Anička Slováčková či Jana Bernášková.

„Nikto mi, pochopiteľne, nič nezaplatil. Žiadne fotografické materiály som do médií neposielal. Je to moja osobná spoveď, spoveď o nezodpovednom chlapovi, ktorý sa mal nechať zaočkovať, prízvukuje Etzler na videu, ktoré zverejnil pred ôsmimi hodinami.

Brat herca Miroslava Etzlera, novinár a komentátor Tomáš Etzler zverejnil koncom októbra na svojom Twitteri status „Neočkovaní neumierajú dostatočne rýchlo“, ktorým vtedy rozpútal vášnivú diskusiu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa mireketzler (@mireketzler)

O týždeň neskôr sa k svojmu pôvodnému príspevku vyjadril na Facebooku. „Neignorujem, čo sa deje okolo môjho tweetu z 23. októbra. Pôvodne som nad nenávistnými reakciami mával rukou, ale keďže situáciu eskalujú jedinci, ktorí sa z rôznych dôvodov potrebujú zviditeľniť a priživujú sa na nej niektoré médiá, uvediem pár slov,“ napísal Tomáš Etzler.

„Zámerne tvrdým zveličením a provokatívne som sa vyjadril k skutočnosti, že vďaka mnohým nezodpovedným, sebeckým alebo hlúpym spoluobčanom sa v Českej republike opäť silne zhoršuje covidová situácia. Vracajú sa niektoré opatrenia, opäť sa úplne zbytočne preťažujú nemocnice a ich personál. A bude horšie. Drvivá väčšina novo infikovaných a hospitalizovaných sú neočkovaní. Ministerstvo zdravotníctva SR hovorí o „epidémii neočkovaných“. Veda a fakty hovoria jasne. Očkovanie drasticky znižuje možnosť nakazenia covidom-19,“ dodal novinár.

Brainee patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj iDnes.cz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 23:33