Youtube kanál antivaxeraYoutube/Johann Biacsics
StoryEditor

Zomrela hviezda antivaxerov. Z covidu sa snažil vyliečiť bielidlom, vydržal len dva dni

iDneskh29.11.2021., 19:29h
Rakúšan Johann Biacsics bol známy medzi tamojšími odporcami očkovania proti covidu-19 a vládnych opatrení.
Lajkuj Brainee.sk na

Hviezda „antivaxerskej“ scény sa potom nakazila a skončila v nemocnici. Ani v tej chvíli Biacsicsovi nedošla vážnosť situácie. Odišiel a doma sa liečil bielidlom. O dva dni neskôr zomrel.

Antivaxer

Šesťdesiatpäťročný Biacsics odmietal očkovanie aj akúkoľvek liečbu. S covidom ho 11. novembra prijali do nemocnice vo Viedni. Ťažko sa mu dýchalo a hladiny saturácie kyslíkom boli nebezpečne nízke. Už predtým sa pokúšal liečiť sám. Na horúčku si dal oxid chloričitý.

Pred lekármi trval na tom, že je z infekcie dávno vonku. A podpísal reverz. Testy pritom stále ukazovali, že je covid pozitívny, a môže tak nákazu ďalej šíriť. Ani na to nedbal. Odišiel domov, kde si naordinoval ďalšie chemikálie. Infúziou si vpichol zmes oxidu chloričitého a kuchynskej soli, píše Focus .

Podobný koktail s názvom MMS (Miracle Mineral Supplement) propaguje napríklad bývalý scientológ Jim Humble a za zázračný liek na AIDS, rakovinu alebo autizmus ho majú aj ďalší dezinformátori. Objavil sa aj v Česku.

Pred nebezpečným mýtom, že pitie dezinfekcie môže pomôcť, preto v minulosti varoval napríklad americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA). Je to totiž presne naopak, procedúra môže človeka zabiť. S pandémiou sa podobné správy objavili znova.

​Staviť na silné čistidlá radil napríklad niekdajší americký prezident Donald Trump, Marian Kotleba zase fanúšikom odporučil kombinovať liek Bromhexin s vodkou. U Biacsicsa sa účinky silného bielidla dostavili čoskoro. Po dvoch dňoch zomrel.

Hviezda konšpirátorov

Na mužovej facebookovej stránke už medzitým Rakúšania špekulujú, že ho niekto otrávil. Vybudoval si tam napokon rozsiahlu komunitu, pre ktorú písal knihy a príspevky o tom, ako sa môže človek sám vyliečiť z rôznych chorôb. Svoje rady šíril aj na youtubovom kanáli.

V Rakúsku vďaka tomu patril medzi popredné osobnosti scény konšpirátorov a odmietačov vakcíny proti covidu. Ešte dva týždne pred svojou smrťou Biacsics demonštroval proti vládnym opatreniam. Okrem iného vtedy vyhlásil, že na „jednotkách intenzívnej starostlivosti sú hlavne očkovaní ľudia“. Keď ho prítomný novinár opravil, odpovedal, že má „interné informácie“.

Biacsicsova rodina teraz útočí na nemocnicu a tvrdí, že ich blízky v žiadnom prípade nemohol zomrieť na covid. Vzhľadom na to, akým spôsobom sa liečil, môže mať aj pravdu.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 14:54