TASR/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
StoryEditor

Tragické správy z Británie. Nezvestnú Češku našli po dvoch týždňoch mŕtvu v londýnskom parku

iDnesČTK13.12.2021., 09:45h
Londýnska polícia niekoľko dní pátrala po nezvestnej 32-ročnej Češke. V nedeľu minister zahraničia Jakub Kulhánek na Twitteri s odvolaním sa na britskú políciu uviedol, že bola nájdená mŕtva. Žena bola naposledy videná pred dvoma týždňami, keď išla z práce domov na juh britskej metropoly.
Lajkuj Brainee.sk na

„Veľmi smutná správa: Britská polícia dnes popoludní nášmu zastupiteľskému úradu v Londýne bohužiaľ potvrdila, že našla telo nezvestnej českej občianky,“ uviedol Jakub Kulhánek na svojom Twitteri. Príčina úmrtia sa podľa jeho slov stále vyšetruje.

Telo tridsaťdvaročnej Češky, ktorá v Londýne pracovala ako zdravotníčka v detskej nemocnici, sa podľa britskej tlače našlo v nedeľu dopoludnia v parku Brunswick v štvrti Camberwell na juhu Londýna, kde bývala.

Policajti už skôr v súvislosti s prípadom zadržali jedného muža, ktorý bol v nedeľu podľa denníka The Guardian prepustený na kauciu. „V tejto ranej fáze vyšetrovania je smrť ženy považovaná za nevysvetlenú,“ citoval denník z komuniké londýnskej polície. Podľa policajného vyhlásenia sa čaká na formálnu identifikáciu, ale rodina nezvestnej bola o vývoji informovaná.

Polícia po Češke niekoľko dní pátrala. Naposledy bola videná pred dvoma týždňami, keď išla z práce domov. Veľké obavy prejavovala jej rodina v Českej republike, uviedla v sobotňajšom videu Lucy O'Connorová z policajného oddelenia v štvrti Lambeth.

​Češka podľa O'Connorovej z policajného oddelenia v nedeľu 28. novembra okolo 19.45 h odišla z práce a zamierila domov do štvrte Camberwell. Naposledy bola údajne videná v autobuse asi o pol hodiny neskôr. Pred nastúpením do autobusu si ešte vybrala peniaze. Jej zmiznutie nahlásil 3. decembra niekto z jej spolupracovníkov.

Od 7. decembra bolo po žene vyhlásené pátranie aj v Českej republike, povedala policajná hovorkyňa Milena Šabatová.

Britská polícia TASR/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

„Máme nesmierne obavy o našu drahú kolegyňu, ktorá je nezvestná,“ uviedla už skôr v twitterovom príspevku skupina zdravotníckych zariadení. „Chceli by sme podnietiť kohokoľvek, kto by mohol mať akékoľvek informácie, ktoré by ju mohli pomôcť nájsť, aby kontaktoval políciu,“ pokračovalo oznámenie.

Verejnosť na spoluprácu vyzvala aj poslankyňa Harriet Harmanová, ktorá v sobotu na prípad upozornila pri tlačovej konferencii. „Je nezvestná už niekoľko dní, má len 32 rokov, je z Českej republiky, jej rodičia sú pochopiteľne na smrť ustaraní,“ povedala labouristická politička, pričom v ruke držala fotografiu ženy distribuovanú londýnskou políciou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:31