Park v ThajskuFacebook/U-BAR KHON KAEN
StoryEditor

Vitaj v parku obrích penisov. Gigantické údy ti majú splniť priania

bakyiDnes29.12.2021., 13:00h
Sociálne siete v posledných týždňoch zahltili fotografie thajského parku, v ktorom návštevníci namiesto stromov nájdu obrovské sochy penisov.
Lajkuj Brainee.sk na

Traduje sa, že podľa toho, ako veľké pánske prirodzenie objímu, tak obdareného budú mať partnera. Podľa majiteľa parku sú však falické sochy súčasťou thajskej tradície už stovky rokov.

Netradičný park s názvom Traitep Dream Forest sa nachádza v meste Khon Kaen na severovýchode Thajska. Sochy penisov podľa webu Yahoo News, ktorý o obľúbenom mieste informoval, údajne plnia priania. „Nech objímete ktorýkoľvek penis, dostanete partnera takej veľkosti,“ hlása ceduľa pri vchode.

Thajská tradícia

Tritep Sahakhan, majiteľ parku s penismi, vysvetlil, že sa inšpiroval ľudovým príbehom o Lahone, zvrátenom bohovi, ktorému odstránili prirodzenie ako trest za sexuálne obťažovanie ľudí. Lahoneov falus vystavili ostatní bohovia do parku, aby sa mu mohol každý posmievať.

Park Park v Thajsku Facebook/U-BAR KHON KAEN

„Myslím, že tie sochy sú trochu hlúpe a nie som si istá, či fungujú, takže som sem prišla len tak pre zábavu, aby som sa na ne pozrela a odfotila ich,“ povedala podľa denníka The Daily Star jedna z návštevníčok parku. „Objala som ich a niečo si priala, pre prípad, že by to fungovalo. Teraz dúfam, že nájdem pekného muža, ktorý bude aj bohatý,“ priblížila svoje želanie ďalšej zo žien.

​Falické sochy sú však podľa majiteľa Tritepa súčasťou thajskej tradície a budhistickej kultúry stovky rokov. Vybudovaním parku tak chcel zachovať tradíciu nažive. „Pre ženy je park predovšetkým srandou, ale existuje vážna duchovná súvislosť s vyobrazením pánskeho prirodzenia, v ktorej mnoho ľudí stále verí,“ povedal.

Podobné sochy sú napríklad v niekoľkých thajských svätyniach. Preslávený svojou záhradou s penismi bol aj bývalý hotel Swissotel Nai Lert Park v Bangkoku. Pokiaľ by turisti chceli mať drevený penis aj doma, môžu si ho v Bangkoku kúpiť ako suvenír. Miestni obyvatelia totiž veria, že prítomnosť týchto sôch v domovoch im dodá šťastie a silu.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 21:08