Manuel CharlínFacebook/Canal Rías Baixas
StoryEditor

Zomrel krstný otec galícijskej mafie: Najstarší a najznámejší drogový boss Španielska je už na druhom svete

TASR02.01.2022., 12:50h
V Španielsku zomrel drogový bos Manuel Charlín.
Lajkuj Brainee.sk na

Vo veku 89 rokov zomrel v piatok vo svojom dome v galícijskej obci Vilanova de Arousa najznámejší a pravdepodobne najstarší drogový bos v Španielsku Manuel Charlín. Informovali o tom v nedeľu denníky El País a El Mundo s odvolaním sa na jeho rodinu a úrady.

Charlín podľa týchto zdrojov zomrel po tom, čo po návšteve pohostinského zariadenia spadol a dostal zástavu srdca.

Hlava klanu

Manuel Charlín bol desaťročia hlavou rodinného klanu Los Charlínes. Tento klan podľa španielskych úradov z Galície stále kontroluje jednu z najväčších sietí obchodovania s návykovými látkami v Európe a zásobuje mnohé krajiny na starom kontinente drogami z Južnej Ameriky, najmä z Kolumbie.

​Spolu so svojím bratom Josém Luisom Manuelom Charlínom založil ešte predtým — v 70. rokoch — organizáciu zameranú na pašovanie tabaku.

Charlín strávil okolo 20 rokov svojho života vo väzení, z ktorého sa dostal v roku 2010. Odsúdili ho okrem iného za obchodovanie s drogami a pranie špinavých peňazí. Bol podozrivý aj z viacerých vrážd, no tieto obvinenia sa nikdy nepodarilo dokázať.

V súčasnosti prebieha ďalšie vyšetrovanie voči Charlínovi a iným osobám z jeho okolia – vrátane štyroch detí a dvoch vnučiek.

Proces je naplánovaný na rok 2022.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 17:46