TASR/Bertrand Guay, Pool Photo via AP
StoryEditor

LGBT spolky deťom vymývajú mozgy, povedal kandidát na francúzskeho prezidenta Zemmour

iDnes11.01.2022., 11:30h
Krajne pravicový kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour v pondelok vyslovene zaútočil na školské spolky, ktorú bojujú proti rasizmu a homofóbii.
Lajkuj Brainee.sk na

Politik vyhlásil, že deťom vymývajú mozgy a následne vyzval k návratu konzervatívnejšieho vzdelávacieho systému.

„Za posledných 40 rokov boli naše deti indoktrinované,“ povedal Zemmour, ktorý bol dvakrát súdený za podnecovanie k rasovej nenávisti. „Školy nemôžu byť miestom, kde LGBT a protirasistické ideológie vymývajú mozgy našich detí,“ dodal. LGBT je skratka používaná pre komunitu gayov, lesieb, bisexuálov, transrodových osôb a ďalších sexuálnych menšín.

Zemmour súperí v blížiacich sa prezidentkých voľbách s krajne pravicovou kandidátkou Marine Le Pen a konzervatívnou političkou Valériou Pécresseovou, ktoré chcú vyzvať prezidenta Emmanuela Macrona. V súčasnosti je podľa prieskumov Zemmour na štvrtok mieste.

​Novinár a politický komentátor, ktorý sa na politickej scéne objavil v lete, by znovu zaviedol udeľovanie diplomov na konci základnej školy, ktorý bol pred viac ako 50-timi rokmi z veľkej časti zrušený, pretože deti sa čoraz častejšie dostávali ďalej na stredné školy a pokračovali v štúdiu.

Z osnov základných škôl by vypustil hodiny cudzích jazykov, aby sa deti mohli sústrediť na francúzštinu a matematiku. Na stredných školách by podporil štúdium gréčtiny a latinčiny. Rodičom neposlušných detí by pozastavil školské dávky.

Zemmour zaútočil aj na novinárov. „Ľudia majú právo byť na vás naštvaní,“ uviedol a dodal, že žurnalisti sú „ovce“.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:05