Instagram.com/jasminaaliciacarter
StoryEditor

Pije svoju menštruačnú krv. Žena verí, že našla elixír mladosti

bibidnes. cz28.01.2022., 17:00h
Pre väčšinu ľudí odporné. Jasmine Alicia Carterová tvrdí, že jej pitie zaručí ženám mladosť.
Lajkuj Brainee.sk na

„Každý človek je na našej planéte vďaka vagíne. Myslím si, že sa ženám vyjadruje málo vďaky za to, čo dokázali. Je neskutočné, že v modernej dobe je menštruácia niečím, za čo by sa mali ženy hanbiť,“ povedala rodáčka z Barcelony.

Poukazuje tým na fakt, že intímne hygienické potreby sú parfumované, bielené a napustené chemikáliami. Ženy podľa nej strácajú prirodzenú vôňu, ktorú by počas svojich dní normálne mali.

„Menštruačná krv je pritom blahodarná a obsahuje presne to, čo ženské teplo potrebuje. Je to čistá medicína. Ak by sa ju ženy naučili používať, objavili by, ako benefity im ponúka,“ myslí si umelkyňa, ktorá sa bez problémov natáča počas pitia krvi alebo jej natierania na tvár.

Aby bola krv plná potrebných látok, je podľa nej dôležité, aby sa žena zdravo stravovala. Popíjanie krvi vraj nemá prospešné účinky, ak sa ženy stravujú v rýchlom občerstvení a nekonzumujú dostatok zeleniny a ovocia.

„Hneď ako som si začala z menštruačnej krvi robiť pleťovú masku, prestala som mať problémy s pleťou. Chápem, že táto záležitosť nie je pre každého. Je to ale cesta, ako mať rada samú seba. Je to cesta k objaveniu ženskosti,“ doplnila pre portál Daily Mail.

​Ľudia jej píšu, že je nechutná a stretáva sa s negatívnymi reakciami. Aj napriek tomu sa rozhodla svoj príbeh zverejniť, pretože si myslí, že je to pre ľudstvo prínosné.

Podľa lekárov to, ale úplne nie je pravda. Menštruačná krv nie je takou blahodarnou tekutinou, ako Jasmine tvrdí. Obsahuje totiž baktérie a tkanivo z maternice. Pokiaľ je človek zdravý, zopár kvapiek vlastnej krvi mu ublížiť nemôže. Avšak pokiaľ zdravý nie je, môže mať namiesto zázračných účinkov komplikácie. Napríklad hemochromatózu, chorobu vyvolanú nadmerným ukladaním železa do tkanív vo forme ferritinu a hemosderinu (zásobné formy železa v organizme) s následným toxickým poškodením.

Hrozbou je aj pitie krvi niekoho iného, pretože si nikdy nemôžeme byť istý, že je úplne zdravý.
Takéhoto stavu sa však žena nebojí. Konzumuje vraj krv iba po kvapkách a krv iných žien nepije. „Názory sú rôzne. Ja som, ale vďaka tomu objavila silu ženského tela, je to úžasné,“ dodala.

Portál iDnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 14:30