TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
StoryEditor

Kto by mohol nahradiť Putina, ak by nastal v Rusku prevrat? Tieto mená sú v hre

šev02.03.2022., 14:00h
Stúpenci, ktorí by mohli nahradiť ruského vodcu. Medzi nimi je aj šéf špiónov či minister obrany.
Lajkuj Brainee.sk na

Putinove jadrové hrozby a vojnové zločiny by mohli viesť k jeho zosadeniu vlastnou stranou. Ak bude ruský diktátor odstránený, opraty by mohli prevziať viacerí z jeho vnútorného okruhu. Medzi kandidátmi sú šéf FSB, šéf ruskej armády, minister obrany zodpovedný za ukrajinskú inváziu či súčasný premiér.

Ruská invázia na Ukrajinu vyvolala obavy o duševnú stabilitu prezidenta Vladimira Putina.
Drzý vojnový akt spolu s maniakálnymi prejavmi v štátnych médiách presvedčili analytikov, že ruský diktátor koná iracionálne.

​Jeho príkaz na uvedenie ruského jadrového odstrašujúceho prostriedku do najvyššej pohotovosti a implicitná hrozba jadrovej vojny, ak Západ zasiahne do invázie na Ukrajinu, dokonca zdanlivo šokovali aj jeho vlastný vojenský štáb.

S rastúcimi protestami a tlakom Západu na ruskú ekonomiku sú šance, že Putin bude odstavený od moci prevratom, pravdepodobnejšie.

Ale mohol by byť budúci prezident Ruska ešte horší ako Putin? V našej galérii nájdeš potencionálnych náhradníkov ruského vodcu aj s vyjadreniami profesorky rusistiky Very Tolz-Zilitinkevic. Tá pre MailOnline povedala, že okolnosti pri ktorých hovoríme o nahradení Putina sú také, že ruská armáda na Ukrajine prehrá. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 10:19