TASR/AP
StoryEditor

Utápal sa v smútku. Princ Harry otvorene prehovoril o alkohole a drogách

red22.05.2021., 15:00h
Princ Harry otvorene prehovoril o bolesti, ktorú sa snažil tíšiť alkoholom. V dospelosti sa vyrovnával aj s úzkosťou.
Lajkuj Brainee.sk na

Princ Harry diskutoval o duševnom zdraví s Oprah Winfrey v relácii The Mee You Can’t See na streamovacej platforme Apple TV+. Hovoril aj o smrti svojej matky, alkohole, drogách či panických záchvatoch, uvádza portál CNN.

Nočná mora 

Vojvoda zo Sussexu mal len dvanásť rokov, keď umrela princezná Diana. V rozhovore priznal, že ako dieťa bol veľmi nahnevaný na to, čo sa jej stalo. 

Taktiež odhalil, že v dospelosti sa vyrovnával s panickými záchvatmi a silnou úzkosťou. Obdobie medzi 28. a 32. rokom života nazval nočnou morou. 

V dôsledku párty života sa často objavoval v bulvárnych médiách. Priznal, že keď bol nešťastný, veľa pil, aby utlmil bolesť po matkinej smrti. Podľa jeho slov v piatok alebo sobotu večer dokázal vypiť toľko alkoholu, čo by sa dalo za týždeň. „Bol som ochotný piť aj brať drogy. Bol som ochotný urobiť čokoľvek, po čom by som sa cítil lepšie,“ prezradil a dodal, že hlavným dôvodom pitia bola snaha neustále niečo maskovať. 

Zároveň priznal, že keď bol mladší, otec jemu aj Williamovi hovoril – tak som to mal ja, budete to tak mať aj vy. „To nedáva zmysel. To, že ste trpeli vy, neznamená, že musia aj vaše deti. V skutočnosti je to naopak – ak ste trpeli, urobte všetko preto, nech máte akékoľvek negatívne skúsenosti, aby to bolo pre nich správne,“ citoval jeho slová portál BBC.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 02:13