HerecYoutube/extratv
StoryEditor

VIDEO Polícia zverejnila zábery s Baldwinom natočené len pár minút po tragickej streľbe

hendiDnes26.04.2022., 16:19h
Americkí policajní vyšetrovatelia zverejnili doteraz neznáme zábery Aleca Baldwina z miesta natáčania filmu Rust. Herec a producent v októbri minulého roku zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú a ťažko poranil režiséra Joela Souzu.
Lajkuj Brainee.sk na

Video zachytáva situáciu ihneď po streľbe a záchranárov, ktorí zasahovali pri zranených Hutchinsonovej a Souzovi. Štyridsaťdvaročná žena, ktorú strela zasiahla do hrudníka, zraneniam nakoniec podľahla.

Štyridsaťdeväťročný Souza streľbu do brucha bez vážnejších následkov prežil, píše portál iDNES.cz.

Video

Herec a zároveň producent filmu Alec Bladwin sa na záberoch bez váhania priznáva, že bol tým, kto pri tragickej udalosti držal zbraň. „Podala mi prázdnu zbraň. Všetko bolo pripravené,“ opisuje herec zdrvene.

Incident sa odohral 21. októbra 2021 počas nakrúcania v americkom štáte Nové Mexiko v blízkosti mesta Santa Fe. Tamojší šerif Adan Mendoza zverejnil aj snímky z miesta činu a rozhovory so svedkami aj samotným Baldwinom, uvádza BBC.

Okolnosti streľby sú ďalej predmetom vyšetrovania. Alec Baldwin strieľal zo zbrane, ktorá mala byť počas skúšok na natáčaní scény prázdna. On sám sa podľa svojich slov domnieval, že to tak je. O zbrane a náboje sa starala Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorej však vinu nepreukázali.

Herec neskôr tvrdil, že dokonca ani nestlačil spúšť. „Nestlačil som spúšť,“ povedal Baldwin. „Nikdy by som nenamieril zbraň proti niekomu a stlačil spúšť. Nikdy,“ povedal v rozhovore pre televíziu ABC.

Nikto doteraz nebol obvinený, ale pozornosť sa sústreďuje na ľudí, ktorí manipulovali so zbraňou pred smrtiacim výstrelom. Prokurátori zatiaľ nevylúčili stíhanie Baldwina.

Americké médiá uvádzajú, že Baldwinovi ako hercovi zrejme stíhanie nehrozí, hviezda však snímku Rust aj produkuje, čím nesie určitú zodpovednosť za priebeh natáčania. Šerif Mendoza na zverejnenie nových záberov povedal, že „vyšetrovanie nie je uzavreté a stále pokračuje".

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 22:26