Unsplash/chris robert
StoryEditor

Rusi verzus moderné technológie. Ukradli kombajny a traktory za milióny, Ukrajinci ich na diaľku zamkli

TASR02.05.2022., 11:30h
Poľnohospodárske stroje za milióny dolárov, ukradnuté ruskými vojakmi na Ukrajine a odvezené do Čečenska, sú nepoužiteľné. Ukrajinci ich totiž na diaľku zamkli. V pondelok o tom informoval portál americkej stanice CNN a následne britský denník The Guardian.
Lajkuj Brainee.sk na

Poľnohospodárske vybavenie pozostávajúce z 27 kusov techniky - vrátane kombajnov - bolo odcudzené počas obdobia niekoľkých týždňov z predajne americkej značky John Deere v okupovanom meste Melitopoľ a malo celkovú hodnotu päť miliónov dolárov.

Kontakt v Melitopoli pre CNN povedal, že pri kradnutí poľnohospodárskych strojov existovali „konkurenčné” skupiny ruských vojakov, pričom niektoré prichádzali ráno a iné večer. Časť vybavenia premiestnili do neďalekej dediny, ale ostatné stroje odviezli až do vyše 1100 kilometrov vzdialeného Čečenska.

Kombajn značky John Deere Unsplash/Ben Seymour

​Tam evidentne zostali „trčať” na farme pri metropole Groznyj, ako vyplýva z GPS lokátorov na týchto strojoch.
„Keď útočníci odviezli ukradnuté kombajny do Čečenska, uvedomili si, že ich nemôžu zapnúť, pretože kombajny boli na diaľku zamknuté,” povedal kontakt.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:01