Reuters
StoryEditor

VIDEO Ruža, to je, keď rozkrojíš zajatcovi penis, opisuje vlastné zverstvá ruský vojak matke

jhriDnes05.05.2022., 13:00h
Ukrajinská spravodajská služba SBU publikovala prepis telefónneho rozhovoru ruského vojaka Konstantina Solovjova s ​​jeho matkou, v ktorom popisuje mučenie, ktorému sú vystavení ukrajinskí vojnoví zajatci zo strany ruskej tajnej služby FSB.
Lajkuj Brainee.sk na

Vojak sám priznáva, že sa na mučení podieľal. Jeho matka mu vyjadruje pochopenie a hovorí, že by si utrpenie Ukrajincov tiež „užívala“. 

Nasledujúci popis je silne drastický.

Solovjov svojej matke nezvyčajne otvorene popisuje niektoré mučiace techniky, ktoré FSB používa na zajatcoch. Jednu z nich nazýva „malou ružou“.

Zverstvá

„Na mužskom tele môže vyrásť 21 ruží. 20 prstov a jeden penis,“ vysvetľuje vojak. Mučiaca technika spočíva v odrezávaní kože na spomínaných častiach tela. „Videla si otvárajúcu sa ružu?“ naznačuje Solovjov, prečo je pripodobňovaná práve k tejto kvetine.

Iný spôsob mučenia spočíva vo vložení rúrky do análneho otvoru, ktorou sa postrčí ostnatý drôt. „Zabudol som jej meno. Sud?“ premýšľa Solovjov. Priznáva, že aj on sa dopúšťa mučenia. Zatiaľ čo spolu s ostatnými vojakmi čakajú na agentov FSB, mlátia zajatcov a lámu im nohy, „aby nemohli utiecť“.

Pripúšťa zároveň, že ich obeťami sú aj civilisti. Jedného starého muža, ktorý mal mať pri sebe fotky umiestnenia ruských vojakov, spolu s kolegami umlátil.

„Ubili sme toho starého muža na smrť, len obuškami. Na smrť. Vieš si to predstaviť?“ hovorí vojak pyšne. „Ako dlho by malo trvať zabíjanie človeka len obuškom? Zvyčajne sa používa na disciplinovanie regrútov,“ dodáva.
Solovjov tvrdí, že zabil dvadsať ľudí a teraz už je „pokojný“ a necíti voči nim žiadnu ľútosť. „Milujem to,“ hovorí o mučení. Matka mu pritaká. „Keby som bola tam, tiež by som si to užívala,“ podotýka.

„Nie sú to ľudia,“ hovorí žena o Ukrajincoch, ktorých nazýva „spodinou“. Jej syn má pre nich aj zdráhavé slová rešpektu. Čuduje sa, že dokážu trvať na svojej morálnej prevahe aj pri mučení.

„Bol som veľmi láskavý človek,“ uvádza na konci rozhovoru Solovjov. „Chcem ti všetko povedať, takže uvidíš, ako som sa úplne zmenil,“ dodáva. SBU zverejnila osobné údaje vojaka aj jeho matky. Solovjov sa momentálne údajne nachádza v Charkovskej oblasti.

Podľa spravodajskej služby je záznam hlavným potvrdením politiky genocídy Ukrajincov, ktorú okupanti vykonávajú na okupovaných územiach. „Vojenské zverstvá sú masovo páchané tak na armáde, ako aj na civilnom obyvateľstve,“ uvádza SBU, podľa ktorej sa „masové vraždy, mučenie a zneužívanie pre okupantov stali normou“.

Ukrajinskí zajatci opisujú množstvo prípadov, keď boli mučení. Tí, ktorí prešli takzvanými filtračnými tábormi, hovoria o bití a krutých vypočúvaniach. O mučení hovorili aj niektorí unesení ukrajinskí starostovia.

Podľa komisárky ukrajinského parlamentu pre ľudské práva Ludmyly Denisovovej krutosti nie sú ušetrené ani ženy a deti. Ruskí vojaci podľa nej vyzliekajú, bijú a znásilňujú ukrajinské vojakmi, z mesta Irpin hlásili znásilňovanie a mučenie detí mladších ako desať rokov.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:16