TASR/AP
StoryEditor

V Británii bojujú s variantom delta. Počet nakazených vzrástol za mesiac takmer štvornásobne

TASR02.07.2021., 17:00h
Oproti predchádzajúcemu týždňu stúpol počet infikovaných týmto variantom o 46 percent.
Lajkuj Brainee.sk na

Počet prípadov nákazy variantom delta nového koronavírusu v Spojenom kráľovstve vzrástol za necelý mesiac takmer štvornásobne. Vyplýva to z nových údajov, ktoré v piatok zverejnil Anglický úrad verejného zdravotníctva (PHE). 

Počet hospitalizovaných rastie pomalším tempom

Celkovo už bolo v krajine hlásených 161 981 nakazených variantom delta, ktorý sa pôvodne začal šíriť v Indii. Oproti predchádzajúcemu týždňu stúpol počet infikovaných týmto variantom o 46 percent.

​Počet hospitalizovaných však rastie pomalším tempom, čo odborníci pripisujú vysokej úrovni zaočkovanosti obyvateľstva. Delta v súčasnosti zapríčiňuje približne 95 percent nových prípadov nákazy koronavírusom v Británii.

Vyzývajú obyvateľov, aby dodržiavali preventívne opatrenia 

Od 9. do 30. júna sa počet nakazených variantom delta v Spojenom kráľovstve zvýšil takmer štvornásobne - zo 42 323 na 161 981. Drvivú väčšinu prípadov (potvrdených alebo pravdepodobných) evidujú v Anglicku (vyše 148 000), z ostatných súčastí Spojeného kráľovstva je najviac infikovaných v Škótsku (viac ako 10 000). 

PHE v tejto súvislosti vyzval všetkých obyvateľov, aby naďalej dodržiavali preventívne opatrenia, nechali sa zaočkovať oboma dávkami vakcíny a pravidelne sa dávali testovať. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 10:01