Logan Hollar sa vyjadril, že sa covidu vraj nebojí (ilu)twitter.com, unsplash.com
StoryEditor

Študent zľahčoval koronavírus, škola rázne zakročila. Dostal zákaz aj na online vyučovaní

Radka Rosenbergová10.09.2021., 13:00h
Mladík z New Jersey tvrdí, že mu univerzita zakázala navštevovať online hodiny kvôli tomu, že nebol očkovaný.
Lajkuj Brainee.sk na

22-ročný Logan Hollar sa vyjadril, že covid nie je vôbec strašiak a nedal sa ani očkovať, pričom to ani v budúcnosti neplánuje. Škola mu preto nepovolila účasť na online vyučovaní, uvádza portál UniladLoganov nevlastný otec Keith Williams - ktorý sa zaočkoval tvrdí, že je zo synovho postoja voči covidu ohromený.

Rutgers v New Jersey bola prvou univerzitou v krajine, ktorá stanovila povinné očkovanie pre všetkých študentov v areáli školy. Študenti sa nemuseli očkovať, ak boli študijné programy dostupné online. Logan sa preto prihlásil na online hodinu psychológie, univerzita aj napriek tomu chcela, aby sa zaočkoval.

Ten sa však sťažoval, že aj keby sa dal zaočkovať, trvalo by niekoľko týždňov, kým by mohol byť súčasťou vyučovania. Vraj si prečítal pokyny školy zverejnené v marci, v ktorých sa uvádzalo, že študenti sa musia dať zaočkovať, ak majú v pláne vrátiť sa do areálu. Nie, pokiaľ je súčasťou online vyučovania. „Myslel som si, že sa to na mňa nevzťahuje, pretože všetky moje prednášky boli online,“ povedal pre NJ.com.

Hovorkyňa univerzity Dory Devlin uviedla, že politika univerzity sa od začiatku tohto roka nezmenila. „Od marca sme študentom poskytovali komplexné informácie a pokyny, aby splnili požiadavky na očkovaciu látku prostredníctvom niekoľkých komunikačných kanálov vrátane webových stránok našich univerzít, e-mailov a správ rozoslaných počas procesu registrácie.“

Okrem toho poznamenala, že 3. septembra bolo až 98,8 percent študentov univerzity očkovaných a dodala, že univerzita „vyžaduje, aby boli všetci študenti plne zaočkovaní.Študenti sú podľa nej povinní poskytnúť škole potvrdenie o vakcíne proti koronavírusu cez webovú stránku, ktorá ho v priebehu 24 hodín preverí.

Výnimku majú iba vtedy, ak sa zo zdravotných dôvodov nemôžu zaočkovať. Ďalej uviedla, že ak študenti predložia žiadosti o výnimku po 1. auguste, mali by „počítať s dvoj až štvortýždňovou čakacou dobou, počas ktorej nebudú mať prístup k univerzitným systémom“. To sa presne stalo aj Loganovi, ktorý o výnimku požiadal o niekoľko týždňov neskôr. 

Hovorkyňa univerzity dodala, že škola „bude pokračovať v práci so študentmi, ktorí ešte nenahrali svoju dokumentáciu, aby mohli získať prístup k univerzitným systémom a triedam“. Logan koronavírus zľahčuje. Má pocit, že tým, že nie je v „rizikovej vekovej skupine“, je „zdravý“ a „cvičí“, mu nemôže ublížiť. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rutgers University (@rutgersu)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:20