Muž obvinil svoju bývalú manželku z krádeže tiel (ilu)unsplash.com, facebook.com/Danila Medvedev
StoryEditor

Ohrdnutá manželka sa mstí: Bývalému ukradla ľudské mozgy a telá z jeho skladu

Radka Rosenbergová21.09.2021., 15:00h
Moskovskú políciu potrápil kuriózny prípad exmanželov. Muž obvinil svoju bývalú manželku z toho, že mu ukradla zmrazené mozgy a telá klientov, ktoré následne plánovala previezť do skladov svojej novej spoločnosti.
Lajkuj Brainee.sk na

Nesmrteľnosť je zatiaľ len nesplneným snom ľudstva. Kryonika je odborný názov pre uchovávanie ľudí (alebo i zvierat) zmrazením ich mozgov či celých tiel. V súčasnosti môže byť takto zmrazený len ten, kto je vyhlásený za mŕtveho. Kryoprezervácia - teda zmrazenie tela na určitý čas, ktorá sľubuje návrat k životu, je nezvratná, uvádza portál novinky.cz.

Viera, že by sa to mohlo v budúcnosti zmeniť je však silná. Navyše to pre mnohých predstavuje skutočne výnosný biznis. Ide totiž o pomerne nákladnú záležitosť. V prípade ruskej firmy KrioRus klient za zmrazenie mozgu zaplatí 15-tisíc dolárov (zhruba 12 809 aur) a za kryoprezerváciu celého tela zaplatí až 36-tisíc dolárov (okolo 30 743 eur).

Okrem toho firma ponúka aj zmrazenie domácich miláčikov.

KrioRus ponúka svojim klientom zmrazenie "zabezpečujúce nesmrteľnosť". Donedávna jej vlastník Danila Medvedev prevádzkoval svoju firmu s manželkou, 59-ročnou Valériou Udalovovou. V sklade neďaleko Moskvy mali v nádržiach s tekutým dusíkom niečo cez 80 tiel a mozgov. Valéria ich však ukradla. Nech to znie akokoľvek bizarne, tento "tovar" chcela previesť do svojej novej spoločnosti s podobným zameraním. 

Pri prevoze telá poškodila

Ich manželské nezhody totiž viedli k rozchodu - osobnému i profesionálnemu. Udalovová si založila vlastnú spoločnosť podobného druhu Open Cryonics. Minulý pondelok sa potom so svojim tímom vkradla do laboratória bývalého manžela a ukradla odtiaľ pozostatky klientov - teda zmrazené mozgy a telá.

Privolaná polícia podľa Medvedeva väčšinu z nich zadržala. Obaja spoločníci tvrdia, že vlastnícke práva na klientov má výlučne jeden z nich. Polícia to prešetrí. Valeria to neurobila dobre, jednoducho podvádzala,“ uviedol Medvedev v rozhovore pre ruskú televíziu RTVi. Hrozilo riziko poškodenia. Je nemožné prevážať nádrže v horizontálnej polohe,“ dodal.

Expert z jeho spoločnosti neskôr doplnil, že došlo k zahriatiu tiel, pretože sa z nádrží vylialo veľké množstvo tekutého dusíka. Tým pádom sa poškodili. Jeho bývalá manželka sa bráni. Telá vraj patria jej, bývalý manžel robí všetko len pre peniaze. Navyše vraj bojuje proti kryoprezervácii ako takej

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:37