Úrad poslal covidovú pomoc pre 463 ľudí omylom jedinému mužovi. Všetko prehral v kasíneUnsplash/Michał Parzuchowski
StoryEditor

Úrad poslal covidovú pomoc pre 463 ľudí omylom jedinému mužovi. Všetko prehral v kasíne

iDnes.cz19.05.2022., 11:00h

Chyba systému sa kompetentným vypomstila. Muž milióny pregambloval na pochybných hrách.

Lajkuj Brainee.sk na

Správa v juhojaponskom meste Abu omylom vyplatila mladému mužovi desiatky miliónov jenov z podpory určenej ľuďom zasiahnutým pandémiou covid-19. Desiatky miliónov jenov muž následne prehral v online kasínach, píše portál iDNES.cz.

Dvadsaťštyriročný muž dostal v rámci vládneho programu na podporu nízkopríjmovým domácnostiam zasiahnutých pandémiou 46,3 milióna jenov (339 642 eur). Pomoc bola určená 463 ľuďom, z ktorých mal každý obdržať 100 000 jenov (743 eur).

Všetko prehral v online kasínach

Keď chyba vyšla najavo a úrady sa pokúsili príjemcu vysokej čiastky kontaktovať, uviedol, že peniaze už nemá. „Nejde to vrátiť späť. Nebudem utekať. Za svoj zločin zaplatím,“ povedal podľa japonských médií.

image

Úrad poslal covidovú pomoc pre 463 ľudí omylom jedinému mužovi. Všetko prehral v kasíne

Twitter/Joy

Všetky financie podľa svojho právneho zástupcu prehral v on-line kasínach. „Momentálne tie peniaze nemám a nemám nič, čo by malo majetkovú hodnotu. Je naozaj ťažké to vrátiť,“ citoval právny zástupca svojho klienta.

image

Ohrozená turistická sezóna? V dovolenkovom raji Slovákov sa vyrojili medúzy

Aj napriek opakovaným uisteniam o spolupráci sa úradom nedarí s mužom spojiť, informuje BBC.

Správa mesta Abu v juhojaponskom prefekteri Jamaguči na muža kvôli incidentu podala žalobu, požaduje od neho 51 miliónov jenov (približne 374 119 eur), vrátane súdnych výdavkov. Starosta Norihiko Hanada sa obyvateľom za chybu ospravedlnil. Ľudia, ktorí mali pomoc pôvodne dostať, ju už podľa neho majú v plnej výške.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:19